IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

„Дяволският басейн“ в Африка

25 май 2014 06 44

Той се намира на височина 128 метра, на ръба на водопада Виктория

Снимка: raredelights.com

Снимка: raredelights.com

Ако се чудите къде е най-опасното място за плуване в света, то се намира в южната част на Африка, на река Замбези и се нарича „Дяволският басейн“.

Всъщност въпросният басейн е в рамките на водопада Виктория или по-точно близо до неговия ръб, на остров Ливингстън от страната на Замбия (а не от тази на Зимбабве). Той е на височина 128 метра.

На въпросното място се е образувал естествен плитък басейн, вдлъбнат в скалите, който е широко известна забележителност и е доста популярен сред любителите на екстремните преживявания.

За съжаление има няколко реални случаи, в които хората действително са изгубили живота си тук, от любов към адреналина. Независимо от това, ентусиастите от цял свят се стичат тук, за да поплуват в този невероятен „басейн“, особено между месеците септември и декември, когато течението е най-слабо и водата е най-плитка.

Тогава посетителите могат да се насладят на мястото в много по-безопасна среда и все пак рискът от подхлъзване винаги съществува...

Вижте снимки на „Дяволския басейн“ в галерията ни!

Автор - снимка
Автор на статията:
Teodora Dragoeva

КоментариКоментари

Анонимен ( преди 9 години )