IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Вана с краставици и иланг иланг

6 декември 2010 07 56

Овлажняваща и отпускаща вана със свежа краставица и етерични масла

Овлажняващи краставички...Снимка: Dreamstime

Овлажняващи краставички...Снимка: Dreamstime

Избрахме краставиците като основна „съставка“ за една много мързелива и отпускаща вечер във ваната заради високото им съдържание на влага естествено – за максимална свежест и релакс на тялото и сетивата.

Каква е „тайната“ - напълнете ваната с топла, но не много гореща вода, добавете около 2 чаши английска сол, която може да намерите в аптеките.

След това идва ред на забавната част - сложете и една краставица, нарязана на фини кръгчета, една шепа листенца прясна мента и по желание още няколко капки чисто етерично масло от иланг иланг.

Потопете се във водата и се наслаждавайте на свежестта й с любимото си четиво, в компанията на ароматни свещи или каквото друго пожелаете.

За тези от вас, които се чудят какво представлява английската сол, ще кажем само, че тя се използва в много спа процедури и вани в домашни условия за отпускане на тялото, тъй като има свойството да освобождава токсините и да успокоява мускулите и нервното напрежение.

Може да я намерите и под названието магнезиев сулфат или епсомова сол, по името на градчето Епсом, където се намирал и минералният извор, от който за първи път било извлечено лечебното вещество.

Така или иначе важното е, че английската сол съдържа важни минерали, които се усвояват много добре от кожата, като така помагат на организма да се пребори с умората и стреса.

Комбинацията с етерично масло е по желание, но по свой вкус винаги може да замените иланг иланг с масло от мента, розмарин, лавандула за по-освежаващо и тонизиращо действие.

КоментариКоментари