IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Хората вече не общуват

30 ноември 2011 06 30

Духът на добросъседството умира – поне в Англия

Снимка: Dreamstime

Снимка: Dreamstime

Времената се менят, хората също. Парадоксално е, че във времето, когато комуникацията е по-лесна от когато и да е било и е по-модерно от всякога „да си в потока", хората са спрели да го правят. Поне наистина.

По-малко от месец преди най-сърдечния християнски празник, се оказва, че духът на добросъседството умира.

Все повече хора не избягват да говорят със съседите си и не се обръщат за помощ към тях при нужда, пише в. "Дейли експрес", позовавайки се на резултатите от анкета, направена във Великобритания по поръчка на благотворителната организация Kindness UK.

Резултатите показали, че Едва шест процента от участниците споделили, че духът на добротата все още е жив в тяхната общност. За сметка на това над 50 процента от анкетираните признават, че вече не се обръщат към съседите си, когато им трябва помощ или нещо назаем, нито пък разговарят с тях.

Анкетата показва още, че цели 70 процента от хората дори не знаят имената на съседите си.

Какво е положението с вас и вашите съседи?

Автор - снимка

КоментариКоментари

Sunnny ( преди 12 години )
Като се оставиха на дъвките за мозъка като интернет и телевизия, как ще общуват. Аз с моите съм си в чудсни отношения, ама то се иска малко усилие - да станеш, да идеш до вратата, да звъннеш, такива работи.
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
Baba Pena ( преди 12 години )
slk, само че тук не става въпрос за икономика, а за социология ;) То не че икономическите принципи не са валидни и за човешките отношения...
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
slk ( преди 12 години )
В пазарната икономика всеки вижда другите или като конкуренти, или клиенти, или като безинтересни субекти.Това е хем тъжно, хем пък отваря много врати за развитие и прогрес :)
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар