IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Първото влизане в сауната

11 май 2004 11 59

Първото влизане в сауната

Първото влизане в сауната трябва да продължи между 8 и 15 минути, като важното е да не забравяте, че трябва да се чувствате комфортно. От вас зависи и на коя пейка да се настаните - на най долната или най-горната, като при желание можете да ги редувате в зависимост от исканата от вас топлина.

Можете да изберете седнало, легнало или полу легнало положение на тялото, върху хавлиената кърпа, като важното е задните части и стъпалата да са на едно ниво. Taка не се стига до изстудяване в долната част на тялото, и бързо се достига желаното потене.

Необходима е релаксация

Ако тялото ви се затопля равномерно и се чувствате добре първите капки пот ще се появят след 2 – 3 минути, първо по челото, после по гърба и гърдите и постепенно по цялото лице и ръце. Най-бавно се затоплят краката, което е съвсем естествено, защото те са с най-ниска телесна температура.

Първото влизане не трябва да надвишава 15 минути, като трябва да излезете след като потта обхване цялото ви тяло.

Често при първите сеанси се стига до потене по-бързо, и е препоръчително да не стоите допълнително в кабината, въпреки не дотам задоволителните резултати.

След излизането ви препоръчваме кратка почивка и взимането на душ.

Тялото има нужда от топлинни амплитуди

Водата под душа трябва да е хладка, дори леко студена защото трябва да неутрализира излишната телесна температура. Това се достига след 2-3 минути под душа.

След това се препоръчва почивка в легнало положение за да може организмът да нормализира функциите си.

КоментариКоментари