IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Не се превръщайте в третото колело

19 ноември 2012 15 00

Когато най-добрата ви приятелка си хване гадже

Снимка: Dreamstime

Снимка: Dreamstime

Да си „третото колело" не е особено забавно. Но когато най-добрата ви приятелка си хване сериозно гадже има опасност да се превърнете точно в такова.

Особено, ако с нея сте много привързани една към друга и сте свикнали да излизате винаги заедно, а и тя ви кани редовно да се присъединяване към тяхната компания (с новата ѝ половинка).

Това, обаче, не е добра идея. Когато влюбените се целуват, прегръщат и си шушукат някакви техни си неща, вие ще се чувствате изключително неловко.

Колкото и да се опитвате да игнорирате очевидното щастие на вашата приятелка, няма начин на моменти да не се почувствате игнорирана.

Наистина ще ви е трудно, а и ще ви трябва време да осъзнаете и приемете, че новият човек в живота ѝ всъщност ви измества и то много успешно. Това не означава, че тя е спряла да ви цени и обича, но просто ще предпочита да прекарва времето си със своя любим и ще ви кани по-скоро по навик или от чувство за вина.

- Затова най-добре дайте „пространство" на влюбените и не се превръщайте в трето колело. Ето как:

- Ако вашата приятелка ви покани да излезете с нея и гаджето ѝ, предложете ѝ той също да вземе свой приятел, за да сте по-подходящо число като компания. Не е нужно този негов приятел да ви допада като мъж, достатъчно е да не ви дразни.

- Намерете си нови познати и нови интереси. Опитайте се да прекарвате повече време с други ваши приятели, макар и позабравени.

- Започнете и вие връзка. В този случай ще сте четирима и няма да сте трето колело, когато излизате заедно с другата двойка.

- Ако все пак излезете с приятелката си и гаджето ѝ, в определен момент от вечерта си тръгнете, за да ги оставите насаме.

- Дори да сте си много близки с вашата приятелка, внимавайте със закачките към нейния приятел. Не си позволявайте да се държите с него твърде свободно, за да не провокирате ревността ѝ.

- Същото важи и за отбранителното поведение. Не се дръжте към момчето грубо, сякаш ви е изяло сладоледа. Радвайте се, че обича приятелката ви и се опитайте да се сприятелите с него.

Автор - снимка
Автор на статията:
Teodora Dragoeva

КоментариКоментари

anonym ( преди 11 години )