IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Сексът е причината за щастие

22 ноември 2012 11 00

Сексът е класиран на първо място в три категории за щастие – удоволствие, значение и ангажираност

Снимка: Dreamstime

Снимка: Dreamstime

Ново проучване установи, че сексът е най-приятното занимание, което човек може да прави. Изследователите използвали текстови съобщения, за да създадат карта на рутинните човешки дейности, като ги класирали в степените „най-приятни“ и „най-малко приятни“. Резултатите показали, че сексът е класиран на първо място в трите категории на щастието – удоволствие, значение и ангажираност.

Проучването било направено от Карстен Грим от Университета на Кентърбъри в Нова Зеландия. То показало, че пиенето на алкохол или най-общо казано ходенето на клуб се класира на второ място по отношение на удоволствието, но едва на 10-то място, що се отнася до значението. Неразположението е с най-нисък рейтинг в графата удоволствие, а последен по отношение на значението, се оказва Facebook.

Установено е, че хората отговарят на 97% от изпратените им съобщения. Това означава, че чрез текстовите съобщения, които те пишат, може да се направи извадка на настроенията на хората през деня. Съобщенията били избирани на случаен принцип, за да се постигне широк спектър на изследване. Резултатите обобщават това, което психолозите наричат „пълноценен живот“.

Повечето хора си мислят, че удовлетворението от живота се измерва с благополучието, но се оказва, че щастието е далеч по-сложна тема. Психолозите смятат, че хората се стремят да увеличат тяхното благополучие чрез три основни поведенчески насоки – удоволствие, ангажиране и значение, пише вестник Daily Mail.

Автор на статията:
Милена Алексиева

КоментариКоментари

Някой си ( преди 11 години )
Ако твоят свят зависи само от една подпора тогава е напълно логично ако той просто се срути когато тя изчезне. .Ограничавайки се само в сферата на сексуалните удоволствия човек затъпява подобно на почитател на чалгата и чалга-развлеченията.
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
Стефи ( преди 11 години )
Трябва да си много елементарен, *** и първичен за да е такова щастието ти...
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар