IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Най-щастливи на 55

21 май 2013 14 40

Тогава се усмихваме най-много

Снимка: Dreamstime

Снимка: Dreamstime

Ако все още се чудите какво е това щастие и дали някога ще го намерите, почакайте да станете на 55 години. Според ново проучване хората са най-щастливи точно на тази възраст.

Причината се крие в предстоящото пенсиониране, което кара мъже и жени да се усмихват по-често и да се наслаждават на спокойния живот, който ги чака, пише в. "Дейли телеграф".

Половината от навършилите 55 години се усмихват повече от 10 пъти на ден, а над 70 процента казват, че никога не го правят насила. Това контрастира силно с по-младите поколения. Пет процента от 35-до 44-годишните признават, че никога не се усмихват.

Хората се чувстват най-нещастни в офиса. Почти всеки десети признава, че се усмихва угоднически на шефа. Всеки десети от групата от 18 до 34 години казва, че половината му усмивки са фалшиви.

Резултатите са извадени от анкета, направена от Орал-В а началото на Националния месец на усмивката във Великобритания. Отговорите показват още, че дамите са по-щастливи от господата, защото се усмихват по-често.

Д-р Укена Окойе от Орал-В издава, че скърцането със зъби е един от признаците на стреса и е запазена марка на по-младите хора.

Автор - снимка
Автор на статията:
Мария Господинова

КоментариКоментари

Никодим ( преди 11 години )
Пълни глупости!На 55 си достатъчно стар за да не те искат никъде а там където все пак може и да те приемат ти няма да издържиш на безогледната експлоатация ,хаотичното и безкрайно дълго работно време и редките почивни дни.За пенсия не мисли защото може и да не я доживееш а ако все пак издържиш ще се чудиш как да преживяваш с нея.На всичкото отгоре децата ти дори и вишисти постоянно са без работа и пари и в панелната теснотия е ад от пренаселване и нерви.Все по -често си мечтаеш за щастието да не се събудиш някоя сутрин.Направо щастливи времена...
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар