IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Нещата, за които не искате да съжалявате, когато остареете

14 март 2014 11 25

Времето все още е на ваша страна – възползвайте се

Снимка: Dreamstime

Снимка: Dreamstime

Почти всяко дете мечтае да порасне, а когато това се случи, вече големият човек осъзнава, че времето лети и всяка следваща година минава по-бързо от предишната.

В своя живот човек е изправен пред хиляди избори и възможности и в зависимост от неговите решения, когато остарее, той може да погледне на живота си с радост и възхита или с неудовлетворение и съжаление.

За щастие, вие имате още много време пред себе си, така че възползвайте се от него! Вижте кои са нещата, за които със сигурност не искате да съжалявате, когато остареете:

1. Не сте правили повече секс.

2. Не сте си позволявали да се влюбите. Може да бъде наистина страшно да „дадете“ сърцето си на някого с риск то да бъде разбито, но само така може да изпитате едно от най-големите удоволствия в живота.

3. Не сте учили чужд език (още чужди езици). По този начин имате възможност да се запознаете с една различна култура, както и този вид знание ви осигурява изцяло нова перспектива.

4. Не сте пътували повече. Светът е тук и само чака да бъде разгледан. Има достатъчно много впечатляващи места, които си заслужава да видите. Така че – действайте!

5. Яли сте всички тези нездравословни преработени храни. След време ще видите последиците от това ваше хранене.

6. Не сте тренирали достатъчно. Тялото е машина и като всяка такава има нужда от постоянна поддръжка. При добра поддръжка, машината винаги работи по-дълго време.

7. Направили сте си Онази татуировка. В началото тя прилича на котенце, а след това се превръща в нелицеприятна набръчкана картинка.

8. Не сте рискували повече. Ако рискът е до някаква степен пресметнат, значи трябва да направите това, което искате. Само по този начин може да спечелите.

9. Обграждали сте се с ужасни приятели. Нали знаете, че човек е като тези, с които общува. Така че подбирайте само качествени хора около себе си.

10. Пропилели сте твърде много време в кофти връзки. Само, защото не сте искали да нарушите своята зона за комфорт, не сте си тръгнали по-рано.

11. Били сте прекалено заети. Ако искате да преуспеете, със сигурност трябва да вложите време и усилия в своята работа. Всичко обаче трябва да си има граници, тъй като иначе лишавате себе си от възможността да се забавлявате.

12. Никога не сте стояли без да правите абсолютно нищо. Живеенето не изисква нищо друго, освен дишането. Ако искате да останете за малко със себе си, „изключете“ ума и тялото си за външния свят.

13. Не сте давали всичко, което е било необходимо. Твърде уморени сте. Не смятате, че си заслужава. Отлагате за по-подходящ момент. Истината е, че по този начин просто пропускате шансове.

14. Обвинявали сте другите за своето нещастие. Вместо това посочете с пръст в огледалото и осъзнайте, че животът ви е във вашите ръце.

15. Поддали сте се на страховете си. Всеки човек се страхува от нещо. Вие обаче не бива да позволявате на страха да ви парализира, тъй като по този начин никога няма да успеете да разгърнете своя пълен потенциал.

16. Не сте казали на хората, които обичате, че ги обичате. В даден момент наистина ще бъде късно за това. Така че казвайте и показвайте, докато е време.

17. Не сте посветили достатъчно време да опознаете себе си. Всяка личност е сложна сама по себе си и дори цял един живот няма да ви стигне, за да се запознаете с всяка своя черта. Отделете време, за да надникнете по-дълбоко в душата си, експериментирайте сексуално, правете всичко, което ще ви приближи до самите вас.

18. Не сте използвали времето си пълноценно. Времето е стока и всяка изгубена минута не се връща. Използвайте го рационално.

19. Прекалено често сте се ядосвали. Светът не е перфектен. Много хора са глупаци. Това няма да се промени, така че не обричайте себе си на страдание заради другите.

20. Не сте последвали своята страст. Животът трябва да бъде вашата страст. Ако не изпитвате страст, значи не сте живи.

21. Не сте обичали с цялото си сърце. Обичайте.

Автор на статията:
Милена Алексиева

КоментариКоментари

DA ( преди 10 години )
Уважавам първите два коментара, но публикацията иска да каже съвсем друго нещо. Помислете пак.
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
Katnip ( преди 10 години )
Така... Да напускаме работа, да си зарязваме семействата и да се впускаме!
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
Анонимен ( преди 10 години )
:) ако знаем всичко... за какво ни е младостта, тогава?
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар