IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

За какво не дължите извинения, докато сте на 20+

11 април 2014 15 12

Кои са „грешките“, които са напълно нормални, докато не навършите 30

Снимка: Dreamstime

Снимка: Dreamstime

Докато човек преминава през лудостта на 20-те си години, има много неща, за които съжалява и много моменти, които би искал да промени. Младите хора се сблъскват с разбити сърца, изгубени работни места и забравени приятелства. Често се обвиняват и самонаказват, че нещата са се случили по даден начин.

Това, което хората забравят обаче е, че точно тези премеждия са това, от което поколението 20+ се нуждае. Годините от 20 до 30 са изключително важни. Това е периодът, в който всеки човек се формира като личност.

Съществуват така наречените „правилни грешки“ – тези, за които нито един човек не дължи извинение, когато е в 20-те си години. Тези грешки трябва да се изживеят, за да може човек да осъзнае в каква посока трябва да върви животът му.

Ето и кои са нещата, за които не трябва да се извинявате на никого:

1. Не съжалявайте, че се влюбвате във всичко и всеки, когото срещате.

По време на тези решаващи години човек е склонен да се влюбва буквално във всичко – симпатичното момче/момиче, новото хоби, уникалната песен. Вие не трябва да се извинявате за своята краткотрайна любов, а да се радвате, че изживявате нещата по един силно емоционален начин.

2. Не съжалявайте, че сте егоистични и поставяте на първо място себе си.

Разбира се, човек не трябва да бъде прекалено егоистичен в нито една възраст. Умереният егоизъм е точно това, от което всеки човек се нуждае, докато не навърши 30 години. С напредване на възрастта става все по-трудно на хората да правят това, което искат. Ето защо трябва да се възползвате от своята възможност и да живеете по начина, по който ви е приятно. Предполага се, че около 30 години човек трябва да създаде семейство и да се сдобие с наследници, които автоматично изкореняват неговия егоизъм в последствие...

3. Не съжалявайте, че „изоставяте“ вашето семейство и приятели, за да преследвате своите амбиции.

Запомнете, че 20-те години е времето, в което трябва да положите основите на истинския си живот. Затова, ако искате да живеете в другия край на страната, не се колебайте и го направете. Не си позволявайте да изпитвате вина, защото това само би ви спъвало по пътя към целите ви.

4. Не съжалявайте, че се местите в много тъпи и много различни градове.

Продължавайте да сменяте обстановката, докато не намерите точно тази, която ще ви плени и в която ще се влюбите. Вие не дължите извинение на никого, че се опитвате да намерите точното място, на което искате да се установите и където ще се чувствате наистина щастливи.

5. Не съжалявайте, че искате повече.

По време на своите 20+ години е напълно нормално, дори се очаква, човек да не бъде напълно удовлетворен от живота си и да продължава да иска разни неща. Именно това ви дава нужната мотивация и сила, от които се нуждаете, за да постигате целите си. Никога не съжалявайте за това, че искате повече, но не забравяйте и да бъдете благодарни за това, което имате.

Автор на статията:
Милена Алексиева

КоментариКоментари

Тройка Ахилова ( преди 10 години )
До Анонимен: И защо? Скромността е за тези, които нямат други качества ;-) Разбура се, че трябва да се гребе с пълни шепи, ако можещ, де, даже е задължително, щото веднъж се живее...
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
Тройка Ахилова ( преди 10 години )
Анонимен ( преди 10 години )
стига консуматорство, не ви ли омръзна да лапате с пълни с шепи отвсякъде и да го прокламирате за правилно. Бъдете малко по-скромни
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
Анонимен ( преди 10 години )