IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Как да разберете дали музикалният ви вкус е добър

20 май 2014 12 40

... поне толкова, колкото си мислите

Снимка: thinkstockphotos.com

Снимка: thinkstockphotos.com

Някои хора имат претенциите да са големи меломани и разбирачи от хубава музика (а може би са точно такива). Факт е обаче, че те могат и да се заблуждават, а това че нонстоп са със слушалки в ушите, слушайки някакъв ритъм, изобщо да не ги прави по-наясно с качествената музика в сравнение с другите.

Някои хора пълнят плейлистите си с ретро песни и златни хитове, други си правят колекция от най-актуалните парчета в момента, трети се придържат към слушането само на един стил музика.

Тези обаче, които разбират наистина от хубава музика са хората, които знаят в коя компания и в коя ситуация, каква музика да пуснат. Тези които имат широки познания от изпълнители и стилове музика и за които музиката наистина е любимо хоби.

Но как да разберете дали вашият музикален вкус е наистина толкова добър, колкото си мислите? Ето и няколко въпроса по темата, на които е добре да си отговорите:

1. Страхувате ли се да експериментирате със слушането на различни стилове?
Ако не се плашите, когато по радиото ви започне да звучи хубава салса песен или нежна класическа музика, при положение че сте фен на друг стил музика, то вие определено сте истински меломан. Вие знаете, че качествената музика съществува във всички стилове. Освен това сте наясно, че колкото по-различни парчета слушате, толкова повече обогатявате своята музикална култура.

2. Приятелите ви карат ли ви да влизате в ролята на DJ по партита и купони?
Ако вашите приятели винаги ви молят да влизате в ролята на DJ, когато са организирали някакъв купон или събитие, то значи вие вече сте спечелили тяхното уважение като разбирач от хубава музика и съответната звукова/аудио техника.

3. Приятелите ви питат ли ви какво слушате в момента?
Ако приятелите ви искат да са в час с настоящата плейлиста в телефона ви, с това на какви концерти смятате да ходите и все ви питат какви песни слушате в момента в колата си, то значи те се влияят от вашия вкус, тъй като знаят, че той няма да ги подведе. Явно вие наистина сте детектор за качествена музика, което си е вид даденост, която не всеки притежава.

4. Знаете ли коя песен е подходяща за всеки един момент?
Ако вие знаете по-добре от всеки друг, че музиката наистина е фон на всичко, което се случва в живота ни, и че всяка песен си има подходящия момент, в който трябва да бъде слушана, то вие наистина сте музикален експерт. Ако сте наясно, че Адел е запазена за моменти на мъка и страдание, че хитовете на Бритни са идеални за женски купон, че градинското парти не може да мине без Бионсе и Джей Зи, че албумът на Фарел Уилямс е идеален за слушане в колата, то значи вие сте толкова качествен меломан, колкото си и мислите.

Автор - снимка
Автор на статията:
Teodora Dragoeva

КоментариКоментари

Анонимен ( преди 9 години )