IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Как да помогнете на току-що родилата си приятелка

4 ноември 2015 14 45

5 съвета

Снимка: outnow.ch

Снимка: outnow.ch

Ако вашата най-добра приятелка наскоро е родила първото си дете, вие трябва да ѝ се притечете на помощ. Тя се нуждае от вас точно сега, но по един малко по-различен начин.

На първо време можете да ѝ помогнете в организацията на партито „Погача“, което се прави на 40-ия ден от раждането на бебето.

Тя има нужда от вашата подкрепа и приятелство, дори вие самата да нямате дете. Помогнете ѝ да се почувства специална и да се отърси от стреса.

Ето и 5 съвета по темата:

Напълнете хладилника ѝ с храна

В първите седмици, между кърменето, безсънните нощи и безкрайната смяна на пелените, вашата приятелка няма да може да мръдне никъде без бебето. Ако няма кой да ѝ помага с пазара на хранителни продукти – направете го вие. Може някой път да я изненадате с домашно приготвено ястие от вас самата – тя ще го оцени!

Не я карайте да се чувства виновна

Ако допреди появата на бебето вие двете сте били почти неразделни, вероятно е да се почувствате изоставена. Вашата приятелка изведнъж ще спре да има време за вас, а това може да я накара да се чувства виновна или притеснена. Убедете я, че сте наясно, че тя трябва да се съсредоточи върху семейството си и най-вече върху очарователното си бебе и че вие винаги ще ѝ бъдете най-добрата приятелка.

Помагайте ѝ с грижите за бебето

След първите няколко седмици потокът от посетители (роднини) около вашата приятелка ще се разреди и тя ще трябва да се грижи за бебето си сама, като най-вероятно половинката ѝ ще ѝ помага основно вечер. Затова, ако имате време през деня, можете да ѝ ходите на гости и да ѝ помагате с грижите за детето – да го нахраните, да го полюлеете, да го гледате, докато тя иде на фризьор или на курс по йога и т. н.

Разведрявайте я

В даден момент животът с бебето може да започне да се струва скучен и монотонен на вашата приятелка. Затова вие трябва да намерите начин да я разведрявате – разговаряйте с нея, разхождайте се с нея, носете ѝ филми и книги. Можете да ѝ помагате в шопинга на бебешки продукти и дрешки.

Планирайте женски купони заради нея

През първите няколко месеца вашата най-добра приятелка може и да не иска да излиза „по женски“, но след време ще е доволна да прекара няколко часа в приятна дамска компания. Обадете се на общите ви приятелки и организирайте излизане по женски в ресторант, пиано бар или друг вид заведение, като се съобразите с нейния вкус. Вашата приятелка ще ви бъде благодарна и ще очаква с нетърпение събитието.

Автор - снимка
Автор на статията:
Teodora Dragoeva

КоментариКоментари