IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Защо хората не ви харесват

11 септември 2016 15 15

Спешно трябва да коригирате някои свои маниери и черти на характера

Снимка: Istock

Снимка: Istock

Вероятно имате самочувствие, смятате, че сте страхотен човек и все пак не срещате „разбиране“ у околните. Те ви избягват, често се измъкват от уговорки в последния момент и усещате някаква дистанция между вас и хората, които уж считате за приятели.

Проблемът може и да е в тях, но има голяма вероятност вие да провокирате тяхната неприязън без дори да го осъзнавате. Къде грешите?

1. Нямате никакви маниери

Едва ли ще ви е приятно да седите срещу някой, който мляска, дъвче с отворена уста и се почесва постоянно на места, които будят възмущение и укорителни погледи. Помислете си дали и вие не го правите!

2. Псувате много

Има моменти, в които е приемливо да пуснете по някоя „лоша“ думичка, но ако псувате постоянно ще изглеждате като пълен простак/простачка в лицето на останалите.

3. Не се интересувате от останалите

Куртоазията изисква поне да попитате човека срещу вас как е и какво се случва с него. Никой не желае да общува със самовлюбен егоист.

4. Имате лоша хигиена

Лошата хигиена е сред най-отблъскващите фактори при срещата ви с други хора. Неприятната миризма от тялото и дъха ви лесно ще ви изолират от останалите.

5. Негативни сте

Съвсем нормално е да имате лоши дни, в които да се оплаквате от случващото се с вас. Ако обаче постоянно мрънкате колко ужасен е животът ви и пръскате негативизъм, не се изненадвайте, че другите не искат да общуват с вас.

6. Не се откъсвате от телефона си

В 21 век сякаш сме залепени за своите мобилни телефони и таблети. И все пак личните контакти не трябва да бъдат пренебрегвани. Не се изненадвайте, ако хората ви гледат с укорителен поглед, ако не се откъсвате от телефона си. Диалогът се получава с двама души.

7. Не си връщате дълговете

Когато взимате пари на заем, без значение дали от близък човек или от познат, е хубаво да не забравяте за дълговете си. Това не само руши репутацията ви, а и кара околните да подхождат с недоверие към вас.

8. Лъжете постоянно

А по-лошото е, че не го правите добре и ви хващат. Ставате смешни в очите на останалите и те не искат да бъдат в компанията на „самовлюбен глупак“, който живее в собствен свят от лъжи и подценява тяхната интелигентност.

Автор на статията:
Tialoto.bg

КоментариКоментари