IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Тоалети, вдъхновени от книгите и архитектурата

31 май 2018 07 40

Френски дизайнер създава уникални тоалети

Източник: Sylviefaconcreaticefrance/Instagram

Източник: Sylviefaconcreaticefrance/Instagram

В сезона на баловете може да се натъкнем на най-различни тоалети на абитуриентки. Всяка година виждаме дванадесетокласнички с оскъдно облекло, тежък грим, високи токчета и екстеншъни в косата. Разбира се, има и изключения между тях, но те са твърде малко на фона на останалите.

Всеки завършващ иска да блесне с визията си на бала. Винаги по-претенциозни са жените, които прекарват часове в магазините, за да изберат най-хубавата рокля и аксесоари към нея. Но едва ли българките са се натъквали на тоалетите на Силви Факон, които пленяват със своя уникален дизайн.

От момента, в който започва да се занимава с мода, френската дизайнерка шокира обществеността с нестандартните си идеи. Една от най-известните ѝ рокли е инспирирана от стари книги и любителите на хубави четива. Най-впечатляващо е нейното бюстие, ушито от винтидж кожени корици. Надолу дрехата продължава с ефирен плат, наподобяващ страници на книги. Факон споделя в социалната мрежа Инстаграм, че е направила оригиналния тоалет за близо 250 часа, с около 40 метра плат и други винтидж материали. Разбира се, роклята е заснета в библиотека, на фона на полиците, пълни с най-различни заглавия.

Друга рокля на дизайнерката е вдъхновена от архитектурата на древна Франция. Освен с красива дантела, бюстието ѝ е изпълнено с цветни макети на сгради от Средновековието. Ако се загледаме по-обстойно в мотивите, ще открием скрития в тях сюжет.

Много жени музиканти биха дали луди пари, за да носят неповторимата рокля на Силви Факон с виола. Инструментът „обгръща“ бюста, а надолу дрехата продължава с нежен сатен, който прилича на нотни страници. Ръкавите са с бродирани цветя в бежово и още няколко листове с ноти.

Флоралните мотиви също се използват често от дизайнерката. Вижте още от нейните творения в нашата галерия.

Автор - снимка
Автор на статията:
Ваня Гъркова

КоментариКоментари