IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

7 брутални истини за забогатяването, които никой не казва на глас

10 февруари 2019 11 45

За да имаш пари, трябва...

Снимка: Istockphoto

Снимка: Istockphoto

Ако целите да натрупате богатство, трябва да се подготвите за доста „подводни камъни“ по пътя. Можете да поискате съвети от хора, които вече са успели, но със сигурност ще има неща, които ще ви бъдат спестени.

Ето няколко базови истини, които е добре да запомните по пътя към милионите:

1. Най-важната инвестиция, която правите, е във вас самите

Вие сте двигателят на вашето благосъстояние и е логично личното ви развитие като човек и професионалист да рефлектира върху финансовото ви състояние. Не пестете, когато се касае за подобряването на уменията и възможностите ви.

2. Докато работите за някой друг, винаги ще бъдете финансово ограничени

Колкото и голяма заплата да получавате, имайте предвид, че някой друг ви е поставил цената и зависите от него за покачването ѝ. Това не означава още днес да напуснете работа. Но е хубаво да работите в посока увеличаване на благосъстоянието ви, като се стремите един ден да имате собствен бизнес и сами да сте си шеф.

3. Никой няма да се вълнува от парите ви повече от вас самите

Дори да имате нужда от външна помощ под формата на професионални консултации и др., имайте предвид, че тези хора не са искрено загрижени за парите ви и вие трябва да сте човекът, който да има финалната дума за тях.

4. Заемането на пари отнема минути, плащането – една вечност

Ако сте решили да разширявате бизнеса си и се нуждаете от сериозен кредит, помислете внимателно колко и дали си струва. Имайте предвид, че пари се взимат лесно, но се връщат трудно и то дълго време. Всеки един кредит трябва да е инвестиция, която в крайна сметка да ви носи възвръщаемост.

5. Правете инвестиции, които можете да обясните на 10-годишно хлапе

Както казва Уорън Бъфет: „Простото е по-ефективно“. Ако не можете да обясните с 2-3 изречения защо искате да направите дадена инвестиция, не я правете.

6. Ако харчите парите си за вещи, ще оставате с вещи, а не с пари

Когато си купувате нещо ново, често изпадате в голяма еуфория. Якото палто обаче след седмица е просто палто, а след година – поредната вещ в гардероба ви.

7. Това е вашият живот, живейте го, както знаете

Понякога си струва да обмислите и да се съобразите с това какво ви казват другите. Но от друга страна това може да ви възпре да живеете, както вие искате. Не си купувайте кола или къща, само и само да впечатлите някого, направете го заради себе си.

Харчете и инвестирайте в неща, които вие считате за правилни. Избирайте кариерата, училището, бизнеса си, избирайте го сами, защото го усещате така. Не само че така ще взимате по-добри решения за парите и финансите си, но и ще се чувствате по-щастливи, защото ще водите живота, който искате да водите.

Автор на статията:
Tialoto.bg

КоментариКоментари