IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Обсебващи мисли? Накъсай ги

13 май 2008 11 13

Една единствена мисъл може да вгорчи целият ти ден. Махни я от главата си

Обсебващи мисли? Накъсай ги

Пролетно-лятно ни е вече и много държим всички да са усмихнати, щастливи, пищящи и свежи.

За съжаление на пук на пролетта се случва някоя досадна и изнервяща мисъл да ни влезе в главата. Да се загнезди там и буквално да ни отрови живота.

Лошото на обсебващaтa мисъл е, че каквото и да правиш, не може да се отървеш от нея. С колкото и много работа да се затрупаш, колкото и да се заблуждаваш, че не мислиш за това, мисълта си седи там.

Ние знаем начини да се справиш с развалящите настроението мисли. На нас помагат.

Пет минути мислене

Обикновено обсебващата мисъл е свързана с проблем, който изисква своето решение. Колкото и да го отлагате, той няма да се реши от самосебе си, така че си отделете пет минути, помислете по темата, колкото и да ви е неприятно, решете проблема или поне направете план за справяне със ситуацията и продължете с деня си спокойно.

Ако мисълта за определен човек ви е обсебила, обадете му се, пишете му, свържете се с него по някакъв начин и изяснете отношенията си. Вашето собствено спокойствие е много по-важно от „какво ще си помисли той/тя“.

Написани мисли

Това ни е любимия начин. Всеки път, когато мисълта се появи в главата ви докато работите, напишете я на листче и я оставете встрани.

Знаете, че писането успокоява. Записването на мислите, не само на обсебващите, помага на съзнанието ви да систематизира мислите и идеите и да се справи с проблемните ситуации.

В края на деня накъсайте ритуално всички листчета с обсебващи и натоварващи мисли и ще усетите как ви олеква.

Още по-забавно е, ако имате машина за унищожаване на документи. Напишете мисълта с големи букви на лист, пуснете го в машината и гледайте как нещото, което ви разваля настроението, се превръща в тънки непотребни лентички.

На вас ви остава само да се усмихнете и да продължите напред. А обсебващата мисъл да си стои някъде там, накъсана на миниатюрни парченца.

КоментариКоментари