IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Как да освежите хола с декоративни възглавници?

14 април 2020 14 30

За по-голямо удобство на дивана

Pixabay

Социалната изолация промени ежедневието на малки и големи. Ако до момента сте били твърде заети и сте се прибирали уморени у дома, сега усещате, че се превръщате в истински домошар. Ставате и приготвяте кафе със закуска, правите вкусни десерти и вечери, а след това с кеф гледате някой хубав филм на дивана. А за да ви е комфортно в хола, се нуждаете от меко одеяло и няколко декоративни възглавници, на които да се облегнете по всяко време.

Декоративните възглавници са не само аксесоар, подходящ за спалнята. Във време, в което се движим все по-малко и си стоим #ОтговорниВкъщи, те ни спасяват от болките в гърба и кръста. Все пак, не само докато седим на неудобния стол, а и когато сме пред екрана на телевизора, може да се изгърбим.

Ако искате да промените вашия хол и да го направите по-приятно място за цялото семейство, може да отделите малко от бюджета и да си купите няколко декоративни възглавници. Ще видите, че те не са само за украса, стига да ги подберете правилно.

Видове декоративни възглавници

куче, на

Pixabay

Квадратни – те са най-широко разпространените. Създават чувство за симетрия и пасват на мебели с по-модерен дизайн.

Кръгли – в миналото те са били най-популярни. Сега не са чак толкова актуални, защото все повече се използват правите линии в интериорния дизайн. От друга страна, могат да паснат на хора, които имат по-нестандартно виждане за интериора на хола.

Правоъгълни – те са най-практичните, защото се съчетават с мебелите, освен това са по-удобни заради големината им. Стават за дрямка или за облягане по време на семейна киновечер.

По-обемни – наричат ги още дълбоки възглавници. Повечето са квадратни или овални по размер. Те са по-подходящи за спалнята, но много хора ги взимат и за дивана в хола, където обичат да правят следобедната си дрямка.

Не забравяйте, че не само цветовете и формата са важни, а и материите. Преди да отидете в магазина, преценете няколко основни неща:

на дивана,

Pixabay

1. Цветовата гама е от голямо значение. Най-добре е да се спрете на един или най-много два подобни, които да се допълват.

2. Помислете за симетрията, независимо дали ще ги сложите на дивана или фотьойла.

3. Изяснете си колко на брой възглавници ви трябват. Не прекалявайте, за да не стане прекалено претрупано.

4. Възглавниците, които стоят от вътрешната страна на дивана, трябва да са по-малки, а по-големите са за краищата.

5. Ако изберете по-шарен и едър десен, той трябва да е на преден план.

Как да изберете подходящи декоративни възглавници за хола?

декоративни възглавници,

Pixabay

Вземете вдъхновение от интериора

Влезте в хола и се огледайте наоколо. Преценете какъв цвят ще отива на дивана, мебелите и картините. Също така, ако в него има повече кожа или друг вид текстура, е добре да вземете подобна декоративна възглавница. Просто преценете добре цвета, материята и формата на възглавницата така, че да отива на стила на помещението.

Откраднете си идеи

Ако до момента не сте ползвали декоративни възглавници нито в спалнята, нито в хола, разгледайте специализирани сайтове и списания. Там ще откриете примери и свежи идеи, които ще са ви от полза при избора. Най-вече ще ви стане ясно за съчетанието на цветовете и материите, което е трудна задача.

диван, декоративни

Pixabay

По-практични или по-модерни – вие избирате

Все пак, съобразете се каква е основната ви цел. Ако предпочитате да купите декоративни възглавници, за да ви е по-комфортно по време на изолация, те може да са квадратни или правоъгълни, които са по-практични.

Когато искате да се съобразите с цялостното интериорно решение, се допитайте до специалист. Някои по-специфични материи ще отиват на вашия стил украса, но няма да са толкова удобни при допир.

Обърнете внимание на това как ще ги поддържате. Ако имате деца, не се насочвайте към по-светлите десени. Хубаво е те да се перат в пералня и сушат, за да не ви създават допълнителни грижи.

Купете възглавници с една или две различни форми, за да има достатъчно място за всички и удовлетворите претенциите на вас и близките ви. Така например може да вземете две правоъгълни, на които да се подпирате с половинката или да съчетаете няколко малки с други по-големи.

Автор - снимка
Автор на статията:
Ваня Гъркова

КоментариКоментари