IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Надникнете в традиционната английска вила на Сиена Милър

4 август 2022 08 30

Актрисата показва селската си къща, която е след основен ремонт

Getty Images

Getty Images

Актрисата Сиена Милър покани екипа на интериорното списание Architectural Digest в своя селски дом от 16-ти век, на който наскоро е направила основен ремонт. Звездата с гордост показва своята традиционна английска вила със съвременен привкус.

40-годишната блондинка обитава „къща на хобит“, както самата тя се шегува, разположена в Бъкингамшър, Англия – само на 45 минути извън Лондон. Имотът, който има сламен покрив, е заобиколен от вълшебни ливади, а тя е убедена, че „това е раят“.

Първоначално Сиена купува къщата, когато е едва на 25 години. Наскоро, по време на пандемията, Милър поръчала цялостното преустройство на вилата да бъде извършено от нейната приятелка – режисьорката Габи Делал. Милър дала „зелена светлина“ на Делал да прави каквото иска, но крайният резултат от обновяването я накарал да се влюби още повече в къщата.

Започвайки обиколката в кухнята, звездата от „Американски снайперист“ показа вратите Crittall от 20-те години на миналия век и обширната печка Lacanche, която като запалена готвачка тя винаги е мечтала да има.

„Да имаш такава стара къща е магическо нещо, но съвременните щрихи наистина пасват“, казва тя пред AD.

Трапезарията е част от разширение, направено към къщата през 70-те години. Отличава се с висок таван и огледала, за да създаде илюзията за повече пространство. Свързвайки се с уютна гостна, където човек може да се наслади на цветните мебели, огромната камина и пианото, подарено на Милър от първото ѝ гадже.

Във вилата има цели шест спални и възможност за спане на до 12 души. Актрисата се шегува, че къщата ѝ е „най-голямата малка къща, която някога сте виждали“. Тя казва още, че паяжините са естествена черта на селския ѝ дом, заедно с нейния кът за вино.

Наричана от Милър „уютната стая“, всекидневната е мечтано допълнение към нейното историческо жилище. Със своя нисък таван и оригинални греди, актрисата обяснява колко е „изключително, че семейства през 1550 г. са живели в тази къща“.

Придвижвайки се горе, Милър казва пред списанието, че стаята на 9-годишната ѝ дъщеря Марлоу „е нещо като стаята на Джейн Остин“ – очарователна стая с малки стари прозорци.

Накрая актрисата предприема обиколка в нейната зашеметяваща спалня, която е напълно преустроена от Делал. Детайлите са всичко тук, от фенера от стъкло от Мурано, висящ от високия таван, до странните тапети, изобразяващи „танцуващи голи дами – вещици“, според Милър.

„Това е рай, който спи в моята стая и се събужда с утринната светлина, филтрираща се през завесите“, казва тя. Комплект ретро врати със стари стъкла водят до спокоен балкон с изглед към поляната. Значението на детайлите се пренася в банята, която се гордее с антични салонни врати и марокански плочки под душа.

Навън вилата разполага с градина, която има редица уникални удобства като къщичка за игра, барбекю, езерце и външна постройка. Според Милър външната постройка някога е била скучен склад, докато Делал не я е превърнала в „най-романтичната спалня в имота“. Бившият склад сега разполага с печка на дърва и ретро табели, вградени във високия таван.

В последните месеци 40-годишната Сиена изживява страстна любов с 26-годишния модел и актьор Оли Грийн. Двамата направиха своя дебют като двойка на червения килим на вечерята преди наградите „Оскар“ в началото на годината, а наскоро бяха забелязани на мач от тенис турнира „Уимбълдън“. В миналото английската актриса е имала връзки с Том Стъридж (от когото има дъщеря Марлоу), Даниел Крейг и Джъд Лоу.

Автор - снимка
Автор на статията:
Teodora Dragoeva

КоментариКоментари