IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Как да обзаведете дома си според вашата зодия?

9 ноември 2022 17 30

Разберете на какъв декор да заложите

Istock

Istock

Ако искате да внесете бърза и уникална промяна в интериора на дома си, можете да заложите или на вашия личен стил, или пък да се съобразите със зодиакалния си знак. Можете да използвате насоките, които астрологията ни дава, за да направите дома си по-балансиран, с по-приятен декор и по-точна енергия.

А ето и няколко съвета за отразяване на личността на всяка зодия в интериора на дома:

Овен

Хората от този знак се чувстват най-добре, ако дома им има дървена подова настилка и мебели от дървесина. Червеното може да предизвика чувство на агресия в и без това огнените Овни, така че е по-добре да го избягват в цветовата палитра на дома си. Може да заложат на други ярки нюанси като слънчевожълто, съчетано с декорация от изящни аксесоари, огледала и сувенири от пътувания, показващи приключенската страна на този знак.

Телец

Известен като любител на хубавата храна, кухнята е любимото помещение на всеки Телец в дома му. За тази практична зодия пространството в кухнята трябва да е максимално удобно и естетически издържано. Тъй като е управляван от Венера, този знак също е привлечен от луксозни и качествени предмети за декорация. Леглото и местата за сядане на Телеца не трябва да се поставят в източна посока. Телците процъфтяват в пространства с елементи на природата, съчетани с изцяло бяла цветова палитра.

Зодиите, чийто живот ще се промени драстично до края на 2022 г.

4 зодии, които се отнасят най-небрежно към здравето си

Близнаци

Жадуващите за разнообразие в живота, амбициозни Близнаци, предпочитат пространства, които са функционални и без излишни вещи – с достатъчно мебели и решения за съхранение. Ако сте от този знак, вместо да трупате дреболии и предмети във всяка стая, инвестирайте в няколко висококачествени гардероба, скринове или секции, в които да приберете вещите си. Зеленото е предпочитаният за вас цвят, а огледалата ще ви осигуряват баланс в дома.

Рак

Тъй като Раците са управлявани от Луната, те се чувстват удобно в домове, където са заобиколени от успокояващи сиво-сини тонове и сантиментални предмети. Тяхната най-голяма грижа е спестяването за комфортен живот в бъдеще, а най-благоприятното им място е североизточната точка в дома. Могат да добавят акценти в червено в декора на жилището си, но като цяло се препоръчва да се придържат към мебели в по-пастелни цветове, които да успокояват емоциите им.

Лъв

Лъвът гледа на своя дом като на неприкосновена територия. Хората от този знак обикновено се чувстват най-добре в класически обзаведено жилище. Старинни книги, ретро снимки, картини, сувенири от пътувания ще намерят място на стените в дома на Лъва, за да разкажат историята на неговата култура и наследство. Ярките цветове като оранжево, съчетано със златни акценти, ще разкрият любовта на Лъва към забавлението и разкоша.

Дева

Този знак е известен с това, че търси съвършенство, което води до стремеж към повече ред и стил в дома му. Девата се чувства добре сред наличието на симетрични, по-модерни мебели, с изчистени линии. Те ще чувстват дома си по-завършен, ако тук-там поставят красиви или сантиментални предмети за декорация (във всяко кътче и ъгъл на всяка стая). Нюанси на виолетово и лайм допълват най-добре личността на Девата.

Везни

Считани за един от най-артистичните знаци на зодиака, Везните са управлявани от планетата на любовта и красотата – Венера. Те непрекъснато се стремят да балансират живота си и това се усеща в дома. Те се обграждат с умерен брой предмети, гледат да не смесват стилове в интериора и се стремят всички пропорции да са добре премислени. Тъй като са привлечени от красивите предмети, Везните гледат в дома им да има един основен акцент, който да привлича вниманието на гостите им – камина, красива кухня, ярко-оцветена стена, атрактивна входна врата или нещо друго.

Скорпион

Скорпионът се нуждае от дом, изграден с прецизно внимание към детайла. Този знак също така обича гордо да парадира с висококачествени мебели, съчетани с дръзки елементи. Тъй като е в опозиция на Марс, най-малкото несъвършенство в дадено пространство може да се превърне в проблем за този воден знак. Плувен басейн или дори миниатюрен фонтан може да поддържа тази зодия близо до нейната водна стихия. Тоновете на веселото жълто и живото оранжево ще направят Скорпиона по-малко мрачен.

Стрелец

Известно е, че Стрелците са изключително директни хора, които предпочитат неусложнените пространства. Въпреки че не обичат да нарушават конвенционалните правила за домашен декор, всички цветове са им приятни. Зелените тонове и нюанси на изгрев и залез карат Стрелците да се чувстват позитивни и вдъхновени. Прости, вдъхновени от природата акценти, като ваза със свежи цветя, растения в саксии или купа с плодове, са изключително подходящи за Стрелеца.

Козирог

Козирозите обичат да колекционират и украсяват домовете си с традиционни предмети като кожени дивани, сандъци от масивно дърво, часовници и сложно тъкани килими. Повлияни от Сатурн, любимите им цветове варират от наситеносиньо, през сиво до черно. И все пак за тях е по-добре да заложат на по-светлите тонове в декора на дома си, за да не стане той твърде мрачен и приглушен. Козирозите трябва да внимават да не претрупват домовете си с излишни и по-обемни мебели.

Водолей

Този въздушен знак обича да живее в дом, в който има усещане за плавност и еклектика в стиловете. Всяка мебел в дома на Водолея трябва да е лека, функционална и подвижна, за да може той да я пренарежда винаги, когато е в такова настроение. Водолеите се чувстват добре в декор от пастелно синьото. Те обожават и по-футуристични елементи от стъкло и стомана.

Риби

Рибите искат да поберат в дома си твърде много неща – от кът за закуска до масата за хранене и диван точно до голямо легло. Тъй като са склонни да трупат много мебели в жилището си, те поне могат да го преобразяват по-бързо и лесно чрез малки аксесоари, които да внасят разнообразие в интериора. Този знак също обича да мечтае, затова завеси, дамаски, одеяла и килими от естествени влакна като лен, вълна и коприна ще създадат спокоен рай за релаксация и медитация.

За още новини от света на зодиите, звездите и лайфстайла ни последвайте в Instagram и харесайте страницата на Tialoto във Facebook.

Автор - снимка
Автор на статията:
Teodora Dragoeva

КоментариКоментари