IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Къщите на звездите – Джеймс Камерън продава 100-акрово имение за 33 милиона

17 юли 2023 14 50

Оазисът се намира точно до океана и разполага с два кладенеца за питейна вода

Снимка: БГНЕС

Снимка: БГНЕС

Джеймс Камерън е решил да се раздели с един от имотите си, който определено е впечатляващ.

Режисьорът на „Титаник“ е пуснал за продан имението си в Калифорния, разпростиращо се на цели 102 акра. То е сгушено сред прекрасна зеленина и има пряк излаз до океана. Имотът е разположен в един от най-скъпите квартали и струва „скромните“ 33 милиона долара. Основната къща е с площ от 700 квадратни метра, към която се добавя още къща за гости, разположена на 185 квадратни метра и хамбар с площ от 2000 квадратни метра. Ако това не е достатъчно, ще добавим и частна хеликоптерна площадка.

Носителят на „Оскар“ и съпругата му, Сузи Амис Камерън, живеят през по-голямата част от живота си в Нова Зеландия, но закупуват имота в Калифорния през 90-те години за 4,3 милиона долара. През годините те постоянно го реновират, добавяйки етажи към къщата и подобрявайки дървените конструкции. По думите на Камерън, предишният собственик е използвал много мрамор, който е бил премахнат, за да се сложи дърво, като по този начин режисьорът и съпругата му са се чувствали по-свързани с природата.

Изцяло дървената кухня и трапезарията са отделени от облицованата с камък всекидневна с камина и заобиколени от бели стени и прозорци с дървена ламперия. Основната спалня включва камина и дървено легло с балдахин и прозорци от пода до тавана, предлагащи прекрасен изглед навън.

Светлият и ефирен имот от дърво и стъкло предлага впечатляваща гледка към океана и планините, като в същото време притежава високи сводести тавани от рустик дърво. Имитирайки островен оазис, който Камерън описва като излъчващ атмосфера на курорт в Хаваите, имението разполага с няколко стаи, които гледат към палми и градина с множество растения и цветя.

Новият собственик ще се радва още на голям басейн, заобиколен от дървета, гледка към океана и просторна градина, подходяща за човек, който държи на отглеждането на собствена продукция и грижите за природата. Също така в имота се намират два кладенеца за питейна и напоителна вода, в допълнение на съоръжения, извличащи енергия от слънцето и вятъра – прекрасно място за запален защитник на околната среда.

„Смятам, че ако светът свърши, няма да свърши само на определени места, а навсякъде, така че трябва да работим здраво, за да предотвратим подобни събития“, казва Камерън относно създаването на системи, с които си добива електроенергия и вода от природата.

Бременната Линдзи Лоън показа очарователната стая на бъдещото си бебе

Никълъс Кейдж отглежда гарван и черен варан в готическото си имение

Домът на Кортни Кокс: като в холистичен център

Както всяка една звездна къща, и тази разполага със собствен фитнес, кино зала, два офиса и игрална зала. Въпреки че може би никога няма да искате да напуснете имота, ще ви кажем, че изкушенията ще са твърде силни, тъй като се намирате само на няколко крачки от плажа и океана.

Смята се, че Камерън е написал част от сценария за „Аватар“ именно в калифорнийското имение, което прави имота още по-привлекателен. Той е черпил вдъхновение от гледката към океана, създавайки фантастичния свят на Пандора.

За още новини за звезди и лайфстайл последвайте Tialoto в Instagram и харесайте страницата ни във Facebook.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари