fallback

Надникнете в мирното убежище на супермодела Амбър Валета в Лос Анджелис

17 March 2024 15:00

Разгледайте шикозния екологичен дом на красавицата в Града на ангелите

Снимка: Getty Images

Престижното списание за дизайн и архитектура Architectural Digest този месец беше „на гости“ в шикозния еко дом на супермодела Амбър Валета в Лос Анджелис. Красавицата покани изданието да надникне в нейната спокойна и устойчива обител, която споделя с годеника си – фризьора Теди Чарлз.

Наред с блестящата си кариера на модел, Амбър е и запален активист срещу изменението на климата, така че когато се стига до проектирането на нейния собствен дом, устойчивостта е била ключов елемент. Валета е използвала помощ за създаването на интериора от своя приятел интериорен дизайнер Рос Касиди, с когото са проектирали стилно, но същевременно екологично пространство.

Боята по стените е заменена с естествена глинена мазилка, а екстериорът е облечен в светъл камък, който ще издържи години наред.

Вътре Валета е претапицирала мебелите, които вече е притежавала, с устойчиви материали и е заложила на винтидж предмети, с които да запълни празнините в декора. Домът на блондинката е изпълнен с естествени, земни тонове и органични текстури. Валета е създала спокойното убежище, което е търсила години наред или както тя казва:  „Място, където, когато се  прибереш от света, да можеш да издишаш.“

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Architectural Digest (@archdigest)

Новата къща на Амбър, която се опитва да вложи проекологичен дух във всеки детайл от живота си, се намира на хълм или по-точно в каньон. След като намира къщата с шест спални, която била частично построена, тя се хваща на работа, за да я превърне в дом, който е „изключително успокояващ и създава усещането за убежище“, казва тя. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Architectural Digest (@archdigest)

Навън, където семейството прекарва най-много време, Амбър и Теди са засадили пустинна градина, която изисква малко вода, и са хвърлили семена от диви цветя на хълма зад къщата. „Виждали сме сови край басейна, ястреби, кръжащи отгоре, рис, койоти, пеперуди, богомолки“, отбелязва тя.

Родената в Аризона 50-годишна красавица има два развода зад гърба си, като от втория си съпруг – олимпийския волейболист Чип Маккоу има голям син, който вече е на 24 години. През юли 2014 г. Валета говори открито за битката си със зависимостта от наркотиците и алкохола.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Architectural Digest (@archdigest)

През 90-те години Валета достига статута на супермодел, работейки като лице на марки като Giorgio Armani, Chanel, Escada, Louis Vuitton, Prada, Valentino, Gucci и Versace и подписване на мултимилионни договори за козметика с Calvin Klein и Elizabeth Arden. От 1995 до 1996 г. Валета и нейната приятелка и колежка – модела Шалом Харлоу бяха водещи на шоуто на MTV House of Style.

За още новини от света на модата и звездите последвайте Tialoto в Instagram и харесайте страницата ни във Facebook

Автор на статията:
Teodora Dragoeva
Сподели
дизайн мирно убежище екo Амбър Валета супермодел интериор
0 коментара
fallback