IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Огледало в дома – къде да го поставите според фъншуй

28 юли 2019 09 30

Не бива да е точно срещу входната врата

IStockphoto

IStockphoto

Подредбата на вещите в дома според фъншуй става все по-популярна. Много интериорни дизайнери са наясно с принципите на древното китайско изкуство и съветват клиентите си как да обзаведат дома си, за да им носи той положителна енергия и да бъдат щастливи в него.

Основното правило на фъншуй е да има единство между небето, земята и човека. Всеки предмет, независимо колко е голям, трябва да бъде поставен на определено място, за да канализира енергията Чи.

Огледалото е едно от нещата, с което разполага всяко семейство. По-суетните имат огледала във всяка стая, но основно може да го срещнем на тоалетката на коридора, в спалнята или банята.

Къде да поставим огледало в дома според фъншуй?

Ако тепърва обзавеждате мястото, което сте избрали за живеене, сте се сблъскали с нервите покрай ремонта, подбора на мебели, липсата на пари... Готови ли сте с обзавеждането, е време да обърнете внимание на по-малките детайли като огледалата, растенията, рамките със снимки и други.

Още с влизането от входната врата трябва да усетите положителната енергия на дома. Ако има огледало, то не бива да е точно срещу нея, но задължително трябва да присъства в коридора. Човек трябва да се огледа преди да отиде на работа и да види отражението си след като се завърне вкъщи.

Уют в спалнята – с 6 лесни стъпки

Най-удачното място на огледалото е в близост до вратата, от дясната страна на входа, гледащо към лявата стена на коридора. Задължително трябва да е на вашето ниво. Не бива да се навеждате или да „изрязва“ част от главата ви.

Ако сложите огледалото на стената срещу входната врата, всеки ден то ще „източва“ и малкото положителна енергия, с която разполагате. Друго важно нещо, на което да обърнете внимание, е да поставите тоалетката, закачалката за дрехи и други мебели по коридора така, че да не стесняват отражението на огледалото. Хубаво е то да е голямо и да ви показва в цял ръст.

Цветя в дома – къде и как да ги поставите?

Снимки: IStockphoto

В спалнята също трябва да имате огледало. То ще ви носи отрицателна енергия и главоболие, ако спите и телата ви се отразяват в него. Според фъншуй, в този случай човек не е защитен от вредно влияние и с времето става все по-тревожен и депресиран.

Едно време бе модерно да си слагаме огледални тавани. В някои заведения все още има такива. Това нестандартно решение също не е подходящо, особено за дома и спалнята. Специалисти по китайското изкуство уточняват, че огледалният таван гони хармонията в тази част на дома.

За разлика от спалнята, огледалото в трапезарията може да е на една от основните стени и в него да се отразяват хранещите се на масата. Това ще донесе изобилие на храна, но и просперитет за семейството.

Дали се намира в кухнята или банята, в огледалото не бива да се отразяват домакински пособия като гъбата за миене или пък парцала за под. Отрицателната енергия се засилва, ако в него се вижда тоалетната или пък печката за готвене.

Хармония в кухнята – чрез фъншуй

Автор - снимка
Автор на статията:
Ваня Гъркова

КоментариКоментари