IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

4 предмета, с които да привлечете щастието в дома

11 ноември 2019 10 30

Купете си истински цветя

Istockphoto

Безспорно е, че когато обзавеждате дома си за първи път, трябва да се съобразите както с парите, с които разполагате, така и с някои основни дизайнерски съвети. Освен уют, жилището трябва да ви носи хармония и да се чувствате щастливи в него.

Според учените, след цветовете на стените и обзавеждането, задължително трябва да си купите няколко предмета, които носят положителна енергия и привличат щастието в дома:

1. Свежи цветя

Изкуствените цветя може да са красиви, но не могат да ви донесат онази свежест, която носят истинските растения. Считайте стайните растения като инвестиция във вашето щастие.

Доказано е, че наличието на живи цветя насърчава положителните емоции в дома. Начинът, по който те растат пред очите ви, носи удовлетворение, че сте по-отговорен човек. Саксии с цветя или букети с току-що набрани, ще внесе по-приятна атмосфера в дома ви.

2. Сантиментални снимки

Ако сте запечатали на снимка хубави моменти от някое семейно събиране или почивка, покажете ги, като ги сложите на видно място в дома. Според психолози, обграждането със стари снимки, на които сте щастливи, може да ви направи по-одухотворени и мотивирани. Гледайки усмивката на любимия човек на нощното си шкафче, човек се чувства по-спокоен и дори да е сам за момента, той не изпитва чак толкова липсата.

2. Ароматни свещи

Те действат супер релаксиращо, особено след тежкия работен ден. Дори и да сте кисели и да не ви се говори с никого, когато запалите ароматните си свещи на масата в хола, ще се почувствате по-добре. Доказано е, че ароматерапията подобрява настроението, като ванилията и други сладки нотки, са идеалното средство, с което ще привлечете щастието на ваша страна.

3. Плюшени играчки/ възглавнички

Изследване, публикувано в Journal of Personality and Social Psychology, показва, че когато човек има нещо пухкаво и меко, което да прегръща, се чувства по-малко самотен. Плюшените играчки на леглото или меките възглавнички на дивана в хола, създават усещането за уют и топлина, което понякога ни липсва.

6 неща, които не бива да държите в банята си

Разбира се, учените установяват, че ако човек има истински домашен любимец, то той е още по-щастлив, защото комуникира с живо същество, което носи радост на него и близките му.

4. Огромно легло

Според проучване на Hunch, хората, които имат огромно легло в дома си, на което си почиват с удоволствие, се определят като истински щастливи. Един от аргументите за това е, че комфортът на спалнята е много важен както за качествения сън, така и за настроението на човек на другия ден.

Автор - снимка
Автор на статията:
Ваня Гъркова

КоментариКоментари