IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

С деца у дома: Как да възстановите връзката с партньора си?

19 октомври 2019 18 00

Не забравяйте да отделяте внимание и на себе си

Снимка: iStock

Често срещано явление е, когато двойка реши да има дете, партньорите да забравят за собствените си удоволствия. И е напълно нормално. В първите няколко месеца, малкият пакостник има нужда от постоянно наблюдение и вниманието е насочено само и единствено към него. Лошото обаче е, когато родителите толкова се привързват към детето си, че пренебрегват себе си.

Постепенно това се превръща в пречка за нормалното протичане на връзката и се появява напрежение между двамата влюбени. Има обаче съвети, които могат да ви помогнат да постигнете баланс в отношенията както с половинката си, така и да не се чувствате сякаш пренебрегвате детето си.

Не пренебрегвайте партньора си

Както няма точна формула кога да си родите дете, така няма и точен отговор за това кога е добре да възстановите романтичния си живот с партньора си. Винаги ще има изречения от сорта на „Нека първо наваксаме със съня“, „Нека първо вляза в по-добра форма на тялото“ или „Може би когато не съм толкова изморен/а“. Това звучи като чиста проба оправдание, което постепенно да изнерви човека отсреща.

връзки

Но ако постоянно отлагате времето си заедно, интимността може да се превърне в много тежка задача за вас. Според експерти, тя дори може да се изпари напълно. Семейният терапевт Мишел Дейвис води лекция за двойки, които страдат от липсата на секс. Тя твърди, че често среща хора, които са на мнение, че „щом децата влязат в живота ни, трябва да се фокусираме върху тях. Нашият ден все ще дойде“.

След раздялата – как да свикнете с промяната?

Дейвис обаче казва, че това е много погрешно мислене. „Ако не се грижите за брака и връзката си все едно са живи същества, няма да имате нищо щом децата напуснат дома“, допълва терапевтката. Според нея, хората имат нужда от човешки контакт и той се превръща в нещо задължително за доброто бъдеще на една връзка.

Споделяйте проблемите си

Със сигурност повечето майки и бащи гледат на своите проблеми като на нещо незначително, когато у дома ги чака едно малко човече, което разчита на тях. Те трябва да са готови за всичко и да му осигурят безопасно и безгрижно детство. Понякога това се превръща в преграда между двамата родители и те често забравят да споделят собствените си проблеми.

4 проблема във връзката, които да не пренебрегвате

Разговорите се завъртат винаги около това кое е най-добре за детето и докато се усетите вие се чувствате по-комфортно да разкажете за деня си пред колега, а не пред своя любим/а. Това е огромна грешка, която трябва веднага да бъде поправена. Понякога вътрешните проблеми на човек пречат и на сексуалния живот.

връзки

Експертите съветват да говорите с партньора си за всичко, което ви тревожи. Независимо колко нищожно ви се струва, важното е той/тя да разбере, че вие все още му/ѝ имате доверие и искате да споделяте всичко с него/нея. Хубаво е дори да отидете заедно на почивка, да оставите детето при баба и дядо и да се отдадете изцяло един на друг.

Не си мислете, че така пренебрегвате детето си. Нищо подобно. Когато вие се чувствате натоварени и има напрежение у вас, това се отразява и на вашето отношение към най-малкия член на семейството. Дори и да не го усещате, вашите реакции се променят, което влияе и на него.

Д-р Сакс съветва да си спомните за хобитата, които сте правили с партньора ви, когато сте били само двамата във вашия свят. Върнете се назад в миналото и помислете какво ви е сближавало и се опитайте да го направите и сега.

Помислете какво възбужда вас и партньора ви

Според д-р Нагоски, един от начините да възвърнете интимността между двамата, е да си спомните какво сте правили преди да се появи детето. Какво точно е обичал партньорът ви? Какво харесвате вие у него?

връзки

Всичко това е от важно значение за живота в спалнята и за връзката ви като цяло. Също така може да помислите и за разнообразие в леглото, което със сигурност ще ви помогне да възстановите загубената си интимност.

За по-дълъг живот и хубава кожа – целувайте се по-често

Снимки: iStock

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари