IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

След раздялата – как да свикнете с промяната?

11 октомври 2019 18 00

Оставете се на течението, забравете за очакванията

Istockphoto

Край! Вече сте се изнесли, оставяйки една неуспешна връзка зад гърба си. Казали сте си, че ще останете приятели, но това едва ли ще се случи. Раздялата е вече факт, но на вас ще ви трябва малко повече време, за да го приемете. Сега е време да се научите да живеете без него.

Първите дни със статуса „необвързана“ са направо странни, скучни и същевременно забавни. Стоите сама в новата квартира и се чудите какво да правите. Подреждате книгите си на рафта, плачете, взимате телефона, за да видите дали е качил нещо в социалните мрежи или по навик тръгвате да го набирате, за да разберете кога ще се прибере. Е, ако не можете да се вземете в ръце, връщането при мама и тати също е вариант, но готови ли сте да живеете отново с тях?

среща с приятелка

IStockphoto

Тъгата ще бъде ежедневният ви приятел, но постепенно ще откриете, че може да правите много интересни неща, за които преди не сте имали време, защото сте се съобразявали с него. Е, вместо да гледате мача в петък вечер, може да се обадите на дружките и да „ударите“ по няколко шота. Първия път ще се чувствате некомфортно и може би ще пазите благоприличие, защото се притеснявате от това какво ще кажат хората, но това чувство бързо ще ви мине.

Въпреки желанието да започнете начисто, не бързайте да флиртувате и да започвате нова връзка. Дайте си време, в което да осмислите случилото се и да си направите някои изводи. Това ще ви помогне да не повтаряте някои грешки и да изградите по-добри отношения в бъдеще.

Не е изключено бившият да ви звъни и да търси начини за среща. В такива случаи трябва да си дадете сметка какво очаква той и какво искате вие. Ако сте решила да не се връщате назад, по-добре не се виждайте. Е, все пак, заради всичко онова, което сте преживели, може да поговорите. Така ще си кажете всичко, което и двамата не сте успели, от което ще ви олекне. Не се заблуждавайте обаче, че нещо може да се промени, дори и да сте се размекнала.

жена огледало

IStockphoto

За да се отърсите от мислите за бившия и нещата, които сте правили заедно, отделете повече време за себе си. Инвестирайте в нови мебели, на които да си почивате в свободното време, купете си кола, с която да пътешествате или просто се поглезете с масаж или някоя козметична процедура. Не забравяйте да обърнете внимание на външния си вид. Понякога нови дрехи, дързък грим или няколко аксесоара могат не само да повдигнат самочувствието ви, но и да ви срещнат с новото ви гадже.

Знаците, че вече сте го преживели

Ако нещата се развият така, че срещнете някой, оставете очакванията си вкъщи. Най-доброто нещо, което може да направите, е да се оставите на течението и да не мислите за това какво ще се случи. Иначе, ако очаквате твърде много или го сравнявате с бившия, има голяма вероятност да се разочаровате.

градинско парти

IStockphoto

Каквото и да правите, не забравяйте да бъдете себе си!

Автор - снимка
Автор на статията:
Ваня Гъркова

КоментариКоментари