IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Коронавирусът проваля множество концерти

4 март 2020 15 10

BTS, Марая Кери и още звезди отменят участия

Снимка: iStock

Притеснения относно разрастващата се зараза с коронавирус наложиха отмяната на множество концерти по света. Епидемията се разпространява във все повече държави и засяга различни индустрии, включително модната и музикалната.

По време на Седмицата на модата в Милано марката Armani затвори вратите на дефилето си и показа новата колекция само онлайн. Конкурентите от Gucci и Prada също отменят шоута, които са насрочени за май.

Страшният вирус притесни и различни музикални звезди, които отмениха концертите си в различни точки по света. Групата BTS обявиха в Туитър, че няма да пеят в Сеул и всеки, който е закупил билет ще получи парите си обратно.

„Неизбежно е тези концерти да бъдат отменени. Моля ви, разберете решението ни, което беше направено след обстойно преглеждане на ситуацията“, пишат от групата.

Решението на BTS идва след като в последните няколко седмици случаите на коронавирус в Южна Корея се покачиха главоломно. Вече на всеки континент, с изключение на Антарктида, има заболели от непознатия вирус. BTS трябваше да започнат турнето си именно в Сеул на 11 април, но сега първата им спирка ще бъде Санта Клара, Калифорния в САЩ на 25 април.

Групата обаче не е единствената, която се притеснява от коронавируса. Колегите им от Taeyon и NCT също отмениха концертите си в Сингапур. В страната има заболели 96 човека. Рапърът Stormzy обяви в Туитър, че ще замрази засега турнето си в Азия. Групата Green Day го последваха и също няма да пеят на континента.

„Знаем, че е гадно, защото и ние нямахме търпение да ви видим, но задръжте билетите си, защото ще обявим нови дати съвсем скоро“, казаха от бандата.

В същото време кънтри изпълнителката Кейси Масгравес отмени пътуването си до Италия, която е с най-много случаи на коронавирус в Европа. На 29 февруари Аврил Лавин също обяви, че няма да посети Азия заради вируса. „Грижете се за себе си и останете здрави. Вие сте в мислите и молитвите ми и се надявам скоро да се видим“, написа изпълнителката в Туитър.

Групата The National също бяха принудени да отменят някои от датите си за посещение в Токио. Марая Кери пък отказа да пътува до Хавай, където трябваше да пее на 10 март. Изпълнителката сподели, че новата дата най-вероятно ще бъде някъде през ноември.

Коронавирусът – начин за печалба на харесвания 

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари