IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Джеймс Бонд се уплаши от коронавируса

5 март 2020 14 50

„Смъртта може да почака“ ще се забави с няколко месеца

Снимка: БГНЕС

Премиерата на новия филм за Джеймс Бонд ще се забави със седем месеца заради епидемията от коронавирус в почти целия свят.

„Смъртта може да почака“ трябваше да излезе на екран през април, но сега феновете ще трябва да почакат до ноември, за да видят последните приключения на Даниел Крейг. Новината за отлагането дойде от продуцентите на поредицата, които заявиха, че решението им идва след дълбоки размисли и внимателно проучване на пазара.

Много от феновете на агент 007 писаха до филмовите студиа, които разпространяват лентата, с молба за забавяне на премиерата заради коронавируса. В отворено писмо основателите на два от най-големите фен сайта за Джеймс Бонд помолиха продуцентите да поставят здравето на зрителите на първо място.

„Само един човек, който дори може да не проявява симптоми, е способен да зарази останалите зрители“, се казва в писмото.

Молбата идва след като от Disney обявиха, че ще отменят плановете си за галавечер по случай пускането на своята нова платформа Disney+ във Великобритания. Събитието трябваше да се състои на 5 март, но беше спряно заради „многото откази от медии и нарастващото притеснение около вируса“.

Исканията на феновете бяха чути и „Смъртта може да почака“ ще бъде представен на 12 ноември във Великобритания и на 25 ноември в САЩ. Световната премиера, която беше насрочена за 31 март в Роял Албърт Хол в Лондон, също е отменена. Засега не е ясна друга дата за събитието.
 
Засега Великобритания не е забранила обществените събития, но Франция и Швейцария наложиха подобни мерки. Според някои финансови анализатори, коронавирусът може да ощети световния боксофис с около 5 млрд. долара, тъй като много от кината в Китай, Южна Корея и Италия са затворени.

„Смъртта може да почака“ е първият филм, който отменя премиерата си заради страха от коронавирус. Според главният редактор на The Hollywood Reporter, това е „огромен и скъп ход, който показва какво очаква Холивуд през това лято“. 

Феновете на Джеймс Бонд обаче приветстват това решение и напълно подкрепят поредицата. „Това е просто филм. Животът и здравето на феновете по света са много по-важни“. Даниел Крейг ще влезе за последен път в ролята на тайния агент, а компания ще му прави Рами Малек.

Бонд без почивка в „Смъртта може да почака“ 

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари