IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Джеймс Бонд никога няма да е жена

16 януари 2020 14 50

Това заяви семейството, което държи правата за филма

Снимка: БГНЕС

Феновете на Джеймс Бонд отдавна се чудят кой ще замести Даниел Крейг след последното му участие в „Бонд 25“. В интернет заваляха предложения този път актьорът да бъде чернокож, а някои от потребителите на социалните мрежи стигнаха дотам, че поискаха жена да изиграе известния шпионин.

Това мнение споделя и бившият Бонд Пиърс Броснан, който игра в четири филма от поредицата. Той участва в „GoldenEye“, „Tomorrow Never Dies“, „The World is Not Enough“ и „Die Another Day“ от 1995 до 2002 година. „Имам чувството, че мъже играят тази роля от 40 години вече“, казва той пред Hollywood Reporter.

Пиърс

Пиърс Броснан. Снимка: БГНЕС

„Махнете се от пътя, момчета, дайте път на дамите. Мисля, че това ще бъде доста вълнуващо“, допълва Броснан.

За негово съжаление обаче, това скоро няма да стане. Според семейството, което държи правата за поредицата, различен Бонд ще бъде на екран, но той ще бъде мъж. Барбара Броколи и Майкъл Уилсън са полубрат и сестра и притежават последния глас за това какво се случва с филмите. Те избират почти всичко – от актьорския състав до рекламните материали.

Тяхната компания Eon Production разделя печалбите с MGM/UA – студиото, което притежава правата за разпространение на всички филми за Джеймс Бонд. „За добро или лошо, ние сме попечителите на този герой“, казва Барбара Броколи пред Variety. Тя добавя, че приемат тази си длъжност доста сериозно.

Джеймс Бонд

Барбара Броколи и Майкъл Уилсън. Снимка: БГНЕС

Семейството говори и за следващия Бонд, който ще наследи Даниел Крейг. Въпреки че Майкъл Уилсън все още не може да повярва, че актьорът се отказва от поредицата, много добре знае, че трябва да започне търсенето. „Приемам решението на Даниел, но все още е травмиращо за мен“, казва той пред Variety.

В интервюто се засяга и темата за това дали известният шпионин може да бъде жена или пък чернокож. Тук мнението на Барбара Броколи може да разгневи доста от потребителите в социалните мрежи и представителите на феминизма.

„Той може да бъде чернокож, но винаги ще е мъж“, категорична е Броколи.

Тя обаче добавя, че в киното трябва да се създават повече роли за жени, в които те да изглеждат силни и независими. „Не ми харесва да вземем една мъжка роля и да я дадем на жена. Мисля, че жените са много по-интересни“.

Джеймс Бонд

Снимка: БГНЕС

„Бонд 25“ ще пристигне в България на 10 април.

Даниел Крейг – отново на служба на кралицата в 25-ия Бонд

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари