IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Андреа Бочели счупи рекорд с изпълнението си за Великден

17 април 2020 12 00

Тенорът пя в празната Миланска катедрала

Снимка: БГНЕС

Андреа Бочели може да се поздрави с още едно постижение. Оперният певец успя да счупи онлайн рекорд по време на изпълнението си в празната Миланска катедрала навръх католическия Великден. Концертът му, „Andrea Bocelli: Music for Hope“, беше гледан в YouTube от над 2,8 млн. души по целия свят.

След края на събитието, видеото остана в платформата и вече е гледано над 35 млн. пъти, от които 28 млн. са били само в първите 24 часа. Така концертът се превръща в най-гледания в жанра, който е стриймван в YouTube. Бочели се нарежда и сред първенците на най-гледани онлайн изпълнения за всички времена.

„Трогнат съм от реакцията, която получих. Тя надмина всичките ми очаквания“, казва тенорът в официално изявление.

Изпълнителят добавя, че концертът в празната Миланска катедрала е награда за целия труд, положен през живота му. Пандемията от коронавирус затвори всички храмове за католическия Великден и хората бяха насърчени да се помолят вкъщи, за да се спре разпространението на заразата.

По време на 30-минутното си изпълнение, Бочели беше придружаван единствено от органиста на катедралата. Оперният певец обаче се отказа от услугите му, за да  изпълни „Amazing Grace“ акапелно на празния площад пред известното Дуомо.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари