IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Звезди ни четат „Хари Потър“, за да преборим заедно изолацията

7 май 2020 14 40

Дейвид Бекъм, Даниел Радклиф и други ще прочетат цялата „Хари Потър и философският камък“

Снимка: БГНЕС

Дж.К.Роулинг продължава да доказва, че магията е това, от което имаме нужда в тези времена. Писателката, сътворила една от най-интересните поредици на всички времена, „Хари Потър“, наскоро премахна авторските права върху книгите си, за да могат учителите да ги използват по време на онлайн обученията си.

Сега тя отново идва на помощ на всички нас, които все още стоим в изолация заради пандемията от коронавируса. Този път обаче Роулинг получава подкрепа от други звезди, които ще се обединят, за да прочетат цялата „Хари Потър и философският камък“ онлайн и да пренесат обществото в един магичен свят, където вирусът не съществува.

„Хари Потър и философският камък“ е първата книга от седем, които разказват за живота на момчето Хари Потър, което открива, че е магьосник. С нея започват неговите приключения в училището за магии Хогуортс и битката му със злодея Волдемор. Романът излиза на пазара през 1997 година, а на български е преведен три години по-късно.

Сега обаче всички ще имат възможност да чуят книгата, чиито 17 глави ще бъдат прочетени от известни личности. Сред тях попадат Даниел Радклиф, Еди Редмейн, Дейвид Бекъм, Дакота Фанинг, Клаудия Ким и Нома Думезвени. Всеки един от тях ще прочете по една глава за феновете по света.

Радклиф и Редмейн имат пряка връзка с поредицата, тъй като двамата участват в нейната екранизация. Първият влезе в ролята на самия Хари Потър, а вторият взе участие в предисторията „Фантастични животни“. Именно Даниел започна онлайн четенето, което се излъчва безплатно в сайта wizardingworld.com

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Ника, IELTS тренер (@ielts_veronika) on

Специалните видеа са част от инициативата „Хари Потър у дома“, която беше започната от Роулинг и нейните книгоиздатели.  По този начин те се опитват да заредят хората с позитивизъм по време на пандемията от коронавируса. На помощ им идват още Warner Bros., Bloomsbury, Scholastic и Pottermore Publishing. 

С повече от 500 млн. продадени копия по света, „Хари Потър“ е най-печелившата поредица в историята. Само от първата книга са продадени над 120 млн. екземпляра, което я прави най-продаваната от всичките седем. 

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари