IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Изкуство по време на пандемия: Балетисти танцуват по празните улици на Великобритания

9 юни 2020 12 30

Инициативата е с цел набиране на средства

Снимка: Pexels

Въпреки че се говори за затихване на пандемията, някои ограничения все още остават, а най-засегнат е културният сектор. Там има определен процент от хора, които могат да влизат в театрите и кината, както и ограничения на местата за сядане. Във Великобритания пък все още изкуството не е започнало своя нов живот. 

И тъй като лятото вече е тук, сега е най-подходящото време за представления на улицата. Поне това показват част от театралната трупа „Royal Ballet“, която публикува интересно видео в интернет. Някои от балетистите танцуват на песента „Живея в призрачен град“ на групата „Rolling Stones“. Именно една от строфите е подходяща за времето, в което живеем. 

В сингъла се пее „Животът е толкова красив, но изведнъж всички бяхме заключени“. Краткото клипче носи името „Призрачни светлини“ и е направено с помощта на партньорката на Мик Джагър – Мелани Хамрик и Джоана ДеФелис. Видеото показва балетисти, които танцуват по празните улици на Великобритания и пред затворените места за изкуство, които са дълбоко познати на публиката. 

Сред тях са Кралската опера, Шекспировият глобус, театъра „Аполо“ и театъра „Аби“ в Дъблин. Проектът е създаден, за да привлече вниманието на общността към организацията „Acting for Others“, която събира в себе си различни благотворителни инициативи, които предоставят средства на сценичните актьори и служителите в театрите. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Kei Tanaka (@_balletfan_) on

В клипа участват Ясмин Нагди, Ана Роуз О'Съливан, Тео Дубреил и Меган Грейс Хинкис. Миналата година приятелката на Мик Джагър – Мелани Хамрик, представи балет в Ню Йорк, озаглавен „Porte Rouge“, вдъхновен от и включващ песни на „Rolling Stones“. Началото беше дадено с песента „Sympathy for the Devil“. 

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари