IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Мел Cи: "Spice Girls" усети сексизма в музикалния бизнес

28 август 2020 17 40

"Ако се забъркаха с една от нас, трябваше да се разправят с останалите 4", разказа тя

БГНЕС

В началото на своето създаване като група, момичетата от "Spice Girls" са изпитали сексизма в музикалната индустрия. Това призна Мел Си в откровено интервю за подкаста "Table Manners". Пред водещата тя разкри, че им трябвало доста време, за да се докажат пред мъжките банди.  

"Започнахме да говорим за силата на момичетата, защото изпитахме сексизъм в индустрията... Тъй като бяхме само пет момичета, искахме да бъдем известни, искахме да бъдем поп звезди и доста бързо ни казаха: "Да, но момичешки групи не продават записи, не могат да бъдат на кориците на списанията...", коментира Мелани Чизхолм. 

Мел Си коментира още, че с момичетата не смятали да се отказват, но не можели да повярват, че има такова разделение на сцената. 

"Беше много важно да се докажем, което от своя страна ни накара да се запалим още повече, каза изпълнителката. 

Звездата сподели още, че с Виктория Бекъм, Мел Би, Ема Бънтън и Гери Халиуел никога не са имали проблеми от сорта на сексуален тормоз, защото още от началото показали, че са силни колкото мъжете и нищо не може да им се опре. 

"Ако се забъркаха с една от нас, трябваше да се разправят с останалите 4", казва шеговито спайската. 

Според информация на "The Sun", Мелани е спечелила близо 3 милиона евро от миналогодишното турне на групата. Британското издание пише иронично, че тя трябва да е благодарна на колежките си, защото преди близо 4 години тя е отказала да се събере със спайските, защото смятала, че я депресирали. 

„Реалистично това щеше да ми донесе един-два милиона паунда. Решението беше много трудно. Бих искала да кажа, че парите нямат значение за мен. Аз спечелих много със „Spice girls, но изхарчих страшно много и много се забавлявах, докато ги харчех. Сега съм самотна майка и имам финансови проблеми, но в края на краищата не искам да основавам решението си върху парите", коментира тя за първия си отказ. 

На въпрос дали петте изпълнителки ще стъпят отново на една сцена през 2021 г, Мел Си отговаря лаконично: 

„О, знаете ли какво, ще ми се, мисля, че всички го желаем, както всички артисти, включително и аз самата с моите солови изпълнения, само трябва да изчакаме и да видим какво ще стане". 

Наскоро Ема обяви пред медиите, че по време на социалната изолация се срещнала с момичетата, като всички заедно обсъдили бъдещите си изяви по време на разходка в гората. 

Автор - снимка
Автор на статията:
Ваня Гъркова

КоментариКоментари