IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Музикалните награди на Billboard: Били Айлиш и Пост Малоун водят с номинации

23 септември 2020 10 50

Статуетките ще бъдат раздадени на 14 октомври

Снимка: БГНЕС

Пандемията от коронавирус все още не е приключила, но наградният сезон продължава. Преди няколко дни бяха раздадени телевизионните награди „Еми“ и сега е време да обърнем поглед и към музикалния свят. Във вторник бяха обявени номинациите за наградите на Billboard, които ще бъдат раздадени на 14 октомври. 

В най-много списъци попаднаха Пост Малоун с 16 номинации, Lil Nas X с 13, Били Айлиш и Khalid с по 12 номинации. Сензацията Лизо също ще се бори за повече от 10 статуетки, попадайки в цели 11 категории. Рапърът Кание Уест, който се опитва да стане президент на САЩ, ще се бори за 9 награди. Той влезе в четири от общо петте категории за госпъл песни.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Billboard Music Awards (@bbmas) on

Церемонията трябваше да се проведе на 29 април в Лас Вегас, но беше отложена заради пандемията от коронавирус. Сега тя ще бъде изцяло онлайн, а Кели Кларксън ще бъде нейн водещ за трета поредна година. „Радвам се, че отново съм заедно с моето семейство от Billboard“, каза тя в официално съобщение през февруари. Изпълнителката добави, че това ще бъде вечер, която никой не трябва да пропуска. 

Наградите се раздават, базирайки се на музикални постижения в периода 23 март 2019-14 март 2020 година. Въпреки забавянето на шоуто, продуцентите заявиха, че правилата няма да бъдат променяни и срокът няма да бъде удължаван. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by KKBOX SEA (@kkboxsg) on

Тази година наградата „Икона на музиката“ ще получи Гарт Брукс, който ще се превърне в едва деветият изпълнител, който се сдобива с подобна чест. Преди него това са направили Нийл Даймънд (2011), Стиви Уондър (2012), Принс (2013), Дженифър Лопес (2014), Селин Дион (2016), Шер (2017), Джанет Джаксън (2018) и Марая Кери (2019). Брукс е единственият изпълнител, който има осем диамантени албума, всеки от които се е продал над 10 млн. пъти. Той остава и най-добре продаваният артист в американската история, с над 156 млн. продадени албума.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Garth Brooks (@garthbrooks) on

Церемонията по раздаването на музикалните награди Billboard ще се проведе на 14 октомври. 

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари