IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Кристен Стюарт: Не искам само да изиграя Даяна, искам да бъда Даяна

17 октомври 2020 12 00

Актрисата влиза в обувките на покойната лейди Ди за нов биографичен филм

Снимка: БГНЕС

Не се опитвайте да поставите Кристен Стюарт във филмови рамки. Тя е била тийнейджърка, която се превръща във вампир, екшън героиня, скоро ще се появи в коледен проект, а на всичкото отгоре прие трудната задача да изиграе принцеса Даяна в нова биографична лента. 

„Spencer“ ще разказва за обстоятелствата, допринесли за раздялата между принц Чарлз и принцеса Даяна, както и за живота на покойната лейди Ди в кралския двор. Снимките на филма ще започнат в началото на следващата година, а премиерната дата все още не е известна. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Cris & Panda | Séries e Filmes (@coxinhanerd) on

Според Стюарт, подготовката за тази роля може да бъде както сбъдната мечта, така и жив кошмар. Тя обяснява, че някои аспекти от личността на Даяна, като гласа и акцента, са изключително трудни за придобиване и вече работи над тях. „Тъй като всички много добре познават гласа, е доста притеснително за мен“, казва тя пред InStyle. Актрисата допълни, че вече работи с вокален педагог, който да я научи дори и на най-малките тънкости от говора на Даяна.

Освен че се учи как да говори като нея, Стюарт постепенно разбира и какво е да живееш като принцеса. За да предаде образа по най-добрия начин, тя се гмурва в историята на Даяна по-надълбоко от таблоидните заглавия. Четенето на различни истории, биографии и статии се е превърнало в ежедневие за Кристен, която иска да бъде най-добрата екранна версия на принцесата.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by instylemagazine (@instylemagazine) on

И въпреки че всичко това може да е доста изморително, звездата признава, че това е най-вълнуващата ѝ роля досега. „В търсенето си вече прочетох две биографии и започвам материали, които да приключа до началото на снимките. Това е една от най-тъжните истории, които някога са съществували. Не искам просто да изиграя Даяна, искам да бъда Даяна“

„Spencer“ ще разказва за началото на 90-те години, когато принцеса Даяна бяга в Норфолк за Коледа и започва да се съмнява в брака си с принц Чарлз и дали наистина иска евентуално да стане кралица. Базирайки се на годините, в които се развива действието, принцовете Хари и Уилям трябва да са родени и да са малки момчета. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by instylemagazine (@instylemagazine) on

Режисьор на филма ще бъде Пабло Ларайн, който застана и зад камерата за лентата „Джаки“, която разказва за живота на Джаки Кенеди след смъртта на съпруга ѝ Джон Ф. Кенеди. Ларайн споделя, че Даяна е била изключително силна личност, която е била обичана от милиони по целия свят. 

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари