IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Джъд Лоу: Предупредиха ме за пандемията преди 10 години

6 декември 2020 12 00

Актьорът е говорил с учени по време на снимките на „Заразяване“

Снимка: БГНЕС

Пандемията тази година промени изцяло плановете на голяма част от световното население. Почивките през лятото бяха или различни, или напълно отменени. Пътуванията се ограничиха само по бизнес причини, а различните светски събития и премиери на филми, модни колекции и филмови фестивали бяха представяни онлайн. През 2020-а се превърнахме в съвременници на здравна криза, която не се е случвала от десетилетия насам.

И докато всички ние бяхме хванати неподготвени от коронавируса, то има един човек, който е знаел за настъпването на пандемията. Говорим за Джъд Лоу, който наскоро призна, че е бил предупреден за подобно събитие преди 10 години. Тогава актьорът е част от актьорския състав на филма „Заразяване“, който се превръща в пророчески за 2020 година. Проектът на Стивън Соденбърг разглежда именно световна пандемия, а събитията вътре толкова приличат на днешните, че човек първоначално не може да повярва, че всичко това е създадено през 2011 година.

За да бъде всичко автентично Соденбърг вика на помощ известни учени, които са казали на всички актьори, че такава световна пандемия като във филма е напът. „Във филма имаше лекари и вирусолози, които ни съветваха. Бяха невероятни хора, които ни казваха, че не трябва да питаме дали това наистина ще се случи, а по-скоро кога ще се случи“, казва Лоу пред Джими Фалън. Актьорът добавя, че тогава е осъзнал, че всеки от нас много често пипа лицето си без да си измие ръцете.

Звездата казва, че е бил изненадан от огромния интерес към филма през тази година. „Заразяване“ беше един от най-гледаните през месеците март и април, когато пандемията набираше сила. Лоу споделя, че хората не е трябвало да гледат филма, а да включат новините и да разберат какво наистина се случва по света. Изявлението на актьора се припокрива с това на продуцента Майкъл Шамбърг, който през април сподели, че след „Заразяване“ е започнал да мие все по-често ръцете си.

„Докато правехме филма, всеки си мислеше, че да, някой ден това ще се случи“, казва Шамбърг. Той допълва, че екипът на снимачната площадка и за миг не е гледал на проекта като на нещо измислено, а по-скоро като възможен сценарий за бъдещето на планетата.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари

Дам ( преди 3 години )
2012-края на света...И това скоро ще се случи.
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар