IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Елизабет Олсън: Не исках хората да ме свързват със сестрите ми

23 април 2021 11 00

Актрисата е по-малката сестра на близначките Мери-Кейт и Ашли

Снимка: Getty

Дали Елизабет Олсън е искала да бъде актриса? Със сигурност. Искала ли е да пробие в Холивуд, използвайки славата на сестрите си Мери-Кейт и Ашли Олсън? Категорично не.

В ново интервю за списание Glamour актрисата, добила огромна слава след участието си в поредицата „Отмъстителите“, говори за това какво е да следваш стъпките на едни от най-известните близначки в Холивуд. Мери-Кейт и Ашли Олсън успяват да пробият в киното още докато са деца, играейки в сериала Full House през 80-те и 90-те години на миналия век.

„Бях на десет, когато започнах да се интересувам от прослушвания. Бързо обаче осъзнах, че това не е за мен, защото ми липсваха съотборничките от училище, уроците по танци и всички дейности в училище. По онова време знаех само, че не исках да бъда асоциирана с Мери-Кейт и Ашли“, признава Елизабет. Тя допълва, че е обмисляла да използва само първото и второто си име, за да прикрие, че идва от рода Олсън. За нейно щастие, в момента сестрите ѝ вече не се занимават с Холивуд, а се фокусираха върху модната си марка The Row.

Елизабет Олсън

Снимка: БГНЕС

Най-малката Олсън добавя, че се е притеснявала да не получи работа само защото е сестра на Мери-Кейт и Ашли. Тя е искала да пробие със собствени сили и да докаже, че има талант колкото близначките. „Исках просто да бъда Елизабет Чейс, когато стана актриса“, казва звездата. През февруари Елизабет дава интервю и пред списание Grazia, в което казва, че още от ранна детска възраст е знаела какво значи непотизъм – вид покровителстване или фаворизиране. „Никога не съм искала да получавам нещо без да се боря. Исках да постигна всичко сама“.

През 1994 година Елизабет прави дебюта си в телевизията, използвайки псевдонима си Лизи Олсън. Тя играе в шоуто на сестрите си How the West was Fun, като влиза в ролята на момиче в кола. Следващата ѝ поява на екран е чак през 2011 година, когато играе в трилърите Silent House и Martha Marcy May Marlene. Малко по-късно се превръща в част от вселената на Marvel, приемайки ролята на Уанда, като се появява за първи път във филма Capitan America: The Winter Soldier.

Елизабет Олсън

Снимка: БГНЕС

През 2011 година Елизабет дава интервю пред списание Nylon, където признава, че за момент е помислила дали да не използва сестрите си за пробив в Холивуд. „Когато бях в колежа си мислех, че ако не си намеря мениджър, мога да помоля момичетата да ми помогнат. Бях съгласна с идеята, но се оказа, че не съм имала нужда от нея“, категорична е актрисата.

Звездата, която има още една сестра и двама братя, си спомня, че сериозно е обмисляла да не се занимава с кино, виждайки как Мери-Кейт и Ашли са третирани от медиите. През 2004 година Мери-Кейт се лекува от хранително разстройство, като таблоидите не спират да я преследват и да пишат за проблемите ѝ. „Тогава разбрах, че медиите са доста жестоки със сестрите ми и си помислих, че не искам никога да бъда в тази индустрия“, казва тя пред Nylon. Добавя, че папараците са следели цялото ѝ семейство навсякъде, като някои дори са се опитвали да влязат в колата на Мери-Кейт и Ашли, за да могат да ги снимат по-отблизо.

Елизабет, Мери-Кейт

Елизабет, Мери-Кейт и Ашли Олсън. Снимка: Getty Images

През годините Елизабет е получавала доста ценни съвети от сестрите си, които вече са на 34 години. „Това, което разбрах от тях е, че „Не“ е достатъчен отговор“. Феновете на Елизабет Олсън могат да я гледат в сериала WandaVision, достъпен в платформата Disney+.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари