IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Приятели: Колко е струвало събирането на великолепната шесторка?

3 юни 2021 14 30

И какво може да сте пропуснали от специалния епизод

Снимка: БГНЕС

Специалният епизод на „Приятели“ беше излъчен преди седмица, но новините и скритите детайли около него продължават да излизат наяве. Наскоро разбрахме, че Матю Пери всъщност се е подложил на операция преди заснемането и затова е изглеждал по този изморен и незаинтересован от света начин. Стана ясно, че доста неща не са били показани по телевизията, като например „завръщането“ на емблематичния сладкиш на Рейчъл, в който тя смесва сладко с говеждо месо.

Сега обаче зрителите научиха и малко по-пикантни детайли, които нямат нищо общо с епизодите от миналото, а със самите актьори. Голяма част от зрителите започнаха да обсъждат какви ли заплати са получили Мат ЛеБланк, Лиса Кудроу, Матю Пери, Дженифър Анистън, Дейвид Шуимър и Кортни Кокс. Преди края на сериала шестимата взимат по 1 млн. долара на епизод, като по-рано през годините са подписали договори, с които задължават Warner Bros. да плаща поравно на всеки един от тях.

И ако мислите, че 1 млн. долара за 20 минути на екран са много, изчакайте да видите как HBO е примамила актьорите този път. За да събере великолепната шесторка отново на оранжевия диван, от телевизията са похарчили около 15 млн. долара, като всеки един от актьорите е получил поне по 2,5 млн. долара. Според US Weekly, първоначалната оферта е била по 1 млн., но звездите са я отказали и тогава от HBO са били принудени да вдигнат заплащането.

Груповото преговаряне за заплати датира още от 1997 година, когато се излъчва третият сезон на шоуто. Тогава вече „Приятели“ е телевизионен феномен и Рейчъл, Джоуи, Фийби, Моника, Чандлър и Рос присъстват в дома на всеки човек. Актьорите стават световноизвестни звезди, което довежда и до вдигането на заплатите.

Въпреки че Дженифър Анистън (Рейчъл) и Дейвид Шуимър (Рос) тогава са били централната любовна история в шоуто и са получавали повече пари от останалите през първия сезон, малко по-късно те настояват пред продуцентите заплатите им да бъдат изравнени с тези на колегите. През годините сумите постоянно нараствали и от 75 хиляди долара през 1997 стигат до 1 млн. долара на епизод през 2003 година.

Именно затова не е никаква изненада, че всеки един от актьорите е получил близо 3 млн. долара за последното си участие, имайки предвид интереса от страна на зрителите.

Заплатите на шестимата обаче не са единственото нещо, което е останало скрито от публиката. Лиса Кудроу, която влиза в ролята на Фийби, разкри и детайл от специалния епизод, който може да е убягнал на по-голямата част от феновете. Самата актриса не го забелязала докато Дейвид Шуимър не ѝ го показал.

„Когато Кортни идва на снимачната площадка, тя започва да плаче. Тогава аз ѝ подавам кърпичка, но ЛеБланк я взима, защото разказва някаква история. Взима кърпичката и започва леко да потупва очите на Кортни и да изтрива сълзите, без да премахва грима“, споделя Кудроу пред E!News. Допълва, че това е начинът, по който всеки от групата се държи с другия. Просто приятелството им е останало силно и след сериала.

Дженифър Анистън също сподели емоциите си от срещата с колегите. „Беше като емоционален удар в сърцето. Мисля, че чувството беше взаимно. Дори Кортни се разплака, а тя не е толкова емоционална в реалния живот“, споделя актрисата. Още преди започването на снимките екранната Рейчъл заяви, че събирането ще бъде едно забавно приключение, което ще върне всеки един от шесторката в миналото.

„Приятели: Отново заедно“ е достъпен в HBO Go.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари