IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Рийз Уидърспун: Получих паник атаки заради роля

18 юни 2021 11 00

Актрисата признава, че е трябвало да се подложи на хипноза, за да се справи с проблема

Снимка: БГНЕС

Актьорското майсторство не е за всеки. Колкото и бляскаво да изглежда отстрани, то изисква изключително голяма отдаденост, която понякога пречи на личния ти живот. Семейството и приятелите често остават на заден план, а вглъбяването в работата може да ти изиграе лоша шега.

Рийз Уидърспун знае това по-добре от всеки друг, като признава, че една определена роля сериозно е повлияла на психическото ѝ състояние. През 2014 година тя играе във филма Wild, който е базиран на едноименния мемоар от Черил Стрейд. Сюжетът разказва за историята на Черил Стрейд, която се опитва да извърви Тихоокеанския хребетен път с обща дължина 4270 километра. Филмът е добре приет от публиката, печелейки над 50 млн. долара. Рийз Уидърспун печели номинация за „Оскар“, както и Лора Дърн, която играе нейната майка.

Въпреки доброто си представяне Уидърспун е имала сериозни проблеми по време и след заснемането на проекта. В интервю за списание Interview 45-годишната актриса казва, че е била изплашена почти през цялото време. „Имах паник атаки седмици преди да започнем снимките“, признава актрисата. Причината за това са били сцените, в които имало голота, употреба на наркотици и сексуални отношения.

Друг фактор за паника бил фактът, че Рийз е трябвало да снима сама през повечето време. „Имаше сигурно 25 дни, в които около мен нямаше други актьори. Бях само аз, камерата и една раница“, обяснява тя. Тогава се запитала дали този сюжет няма да е скучен на зрителите, което още повече я накарало да се притеснява. Все пак актрисата разбира, че трябва да се справи с този проблем и започва да ходи на хипнотизиращи лечения.

Въпреки че е имала възможност да се откаже от ролята, Уидърспун заявява, че е било важно да изиграе този персонаж, за да покаже историята на една силна жена. „Книгата на Черил Стрейд е толкова хубава и ме докосна дълбоко, защото показва как жените могат да спасят себе си. Нито баща, нито майка идват да я спасят. Няма и съпруг“, казва актрисата. Допълва, че краят на филма показва как увереността в себе си може да те направи по-щастлив.

Звездата често говори за психичното си здраве, особено по време на пандемията. През 2020 година тя споделя, че е имало моменти, в които просто е лежала на пода и е плакала, защото емоциите са били непоносими. Наскоро пък призна пред Дрю Баримор, че се е съмнявала в способностите си, когато е родила дъщеря си Ава през 2002 година. „Тогава не знаех как ще балансирам майчинството с работата. Нямах никаква представа какво да правя“.

Постепенно обаче Рийз започва да схваща метода на възпитание и увереността ѝ се завръща. Със синовете ѝ Дийкън и Тенеси, родени съответно през 2003 и 2012 година, нещата са били много по-лесни. Сега, ако се загледате в социалните профили на Уидърспун, ще видите, че тя държи всичко под контрол.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари