IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Супа от леща по рецепта на Рийз Уидърспун

3 февруари 2021 08 30

Вижте какви гозби върти актрисата за семейството си

Istock

Рийз Уидърспун предлага вкусно, лесно и здравословно ястие, подходящо за зимния период. Версията на холивудската актриса доста прилича на класическата супа от леща с тази разлика, че тя използва уред (тенджера) за бавно готвене).

Супата от леща на Рийз съдържа следните продукти: лук, целина, моркови, чесън, зеленчуков бульон, зелена леща, доматено пюре, кимион, кориандър и червен пипер.

Рийз започва да приготвя ястието, като първо задушава зеленчуците (лука, целината и морковите, фино нарязани на кубчета) в тиган с малко олио. След това тя прехвърля сместа в тенджерата си за бавно готвене, добавя зеленчуковия бульон, разтворен във вода, чесъна, доматеното пюре и подправките. След това измива своята зелена леща, добавя и нея и долива вода в тенджерата.

Ако се налага добавете сол на вкус. При сервиране можете да нарежете пресен магданоз.

Ако смятате, че тази рецепта е твърде веганска за вашия вкус, то можете да добавите и наденица към нея, за да ви допада повече. Тенджерите за бавно готвене са идеален инструмент за дамите, които обичат да експериментират в готвенето, а не следват рецептите „по книга“.

Уредите за бавно готвене обикновено са с керамичен вътрешен съд, поставен в алуминиев корпус, обособен със самостоятелно захранване. Те готвят традиционни ястия и кулинарни специалитети при температура между 96 и 97Cо, в продължение на няколко часа. Те са идеално решение за заетите хора, защото те могат да поставят продуктите в съда и просто той ще сготви вместо тях.

Разбира се, ако нямате уред за бавно готвене, можете да използвате класическата тенджера под налягане.

Тази версия е на Ина Гартен (Ina Garten), която е любима готвачка на звездите и е кулинарното вдъхновение и за други актриси като например Дженифър Гарнър.

Продуктите за тази рецепта можете да откриете ТУК

Автор - снимка
Автор на статията:
Teodora Dragoeva

КоментариКоментари