fallback

"Холивуд ме бойкотира": Джони Деп с първо интервю след като беше обявен за "бияч на жени"

24 August 2021 10:40

Актьорът загуби делото за клевета срещу таблоида Sun преди година

Джони Деп даде първото си интервю след загубата на делото за клевета срещу таблоида Sun. Съдът във Великобритания заяяви, че няма нищо нередно в статията, в която актьорът е описан като "бияч на жени" и се твърди, че многократно е малтретирал бившата си съпруга Амбър Хърд. 

Сега Деп застава за откровен разговор с The Sunday Times и обсъжда ситуацията си в Холивуд и последния си филм Minamata. Лентата направи своята премиера във Великобритания миналата седмица, но засега няма дата за пускане в американските кина. Според Джони, забавянето на премиерата се дължи на бойкот от страна на Холивуд именно заради събитията през последната година. "Някои филми докосват хората и това се отнася и за Minamata и хората, които са изпитали подобни неща", казва той пред The Sunday Times. 

Снимка: БГНЕС

Деп допълва, че не трябва нещата от личния му живот да пречат на професионалния и да възпрепятстват разказването на важни истории от миналото на света. В Minamata актьорът влиза в ролята на Юждийн Смит - американски фотограф, който посещава град Минамата в Япония през 1970 година, за да документира последиците от отравянето с живак в областта. Отравянето се смята, че е причинено от компанията за химикали Chisso. Въоръжен само с камерата си, Смит се изправя срещу мощната фирма, за да се опита да спечели доверието на местните жители и да направи снимките, които ще разкажат истинската история на целия свят. Докато е в Минамата обаче Смит става жертва на много репресии и е принуден да се завърне в Америка. 

Според мнозина, Смит и Деп са много сходни по съдба, тъй като и двамата са възпрепятствани да свършат работата си. Актьорът казва, че не е приел ролята, защото се е виждал в персонажа, но постепенно е разбрал, че има сходни неща между двете истории. "Но знаете ли, аз продължавам напред към мястото, на което трябва да съм... ще се опитам да покажа истината на целия свят", категоричен е Деп. 

Снимка: БГНЕС

Изглежда, че говори за съдебните си несгоди, които започват през 2017 година след развода му с Амбър Хърд. Тя го обвинява в домашно насилие, а актьорът отрича всяко едно твърдение. През ноември 2020 година Деп загуби дело за клевета срещу таблоида The Sun, който го определи като "бияч на жени" в статия от 2018 година. В писмено изявление съдия Джъстис Никол казва, че написаното е отчасти вярно. 

През март тази година пък Джони заяви, че решението трябва да бъде отменено, защото Хърд не е спазила обещеанието си да дари спечелените 7 млн. долара на благотворителност. Според актьора и адвокатите му, Амбър се е опитала да се покаже като добра гражданка и по този начин да спечели симпатиите на съдията. 

Снимка: БГНЕС

Малко по-късно след загубеното дело срещу The Sun, Джони беше освободен от поредицата "Фантастични животни", където играеше ролята на Гелърт Гринделоу. 

Автор на статията:
Дарена Найденова
Сподели
Амбър Хърд филм Холивуд Джони Деп дело бойкот
0 коментара
fallback