IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Режисьорът на „Хари Потър“: Искам да направя още един филм с главното трио

8 ноември 2021 10 50

Според него, Даниел Радклиф, Ема Уотсън и Рупърт Гринт са на точната възраст

Снимка: Getty Images

Снимка: Getty Images

Вселената на Хари Потър е истинска магия за малки и големи. Историята за Момчето, което оживя, приковава вниманието от 2001 година, когато се появява „Хари Потър и философският камък“. Историята се базира на едноименните книги за Хари Потър, написани от Дж. К. Роулинг, и създава свят на магия, вълшебства, митични животни и всякакви заклинания.

През 2011 година обаче всичко приключва с „Хари Потър и даровете на смъртта“. След това се правят опити да бъде постигнат успеха на поредицата, като от Warner Brothers снимат „Фантастични животни и къде да ги намерим“, но те по никакъв начин не заместват оригиналната история. Светът на Хари Потър продължава да удивлява и забавлява света, като всяка година привлича към себе си нови фенове и магьосници.

През 2016 година се появи сценарият на пиесата „Хари Потър и прокълнатото дете“, където събитията се развиват 19 години след тези в последния филм. Тук вече Хари е директор на Отдела за магическо право в Министерството на магията, а децата му са част от училището за вълшебства и магии Хогуортс. Разбира се, Потър все още е приятел с Рон и Хърмаяни, които също имат наследници, които са близки с тези на Хари.

Пиесата беше представена пред публика, но много от феновете се надяваха тя да се превърне и във филм. Все пак скокът от почти две десетилетия означава, че Рупърт Гринт (Рон), Даниел Радклиф (Хари) и Ема Уотсън (Хърмаяни) се вписват чудесно в ролите на родители с отговорна работа. Молитвите на всички магьосници по света може би бяха чути, тъй като режисьорът Крис Колумбус е готов да ги изпълни.

Колумбус, режисьор на първите две части – „Хари Потър и философският камък“ и „Хари Потър и стаята на тайните“, даде интервю пред Variety, в което говори за потенциален нов филм от вселената на магията. Според него, актьорите са на точната възраст и това би било страхотно, като по този начин би сбъднал една своя мечта.

„Хари Потър и прокълнатото дете“ спечели шест награди „Тони“ през 2018 година, включително и за най-добра пиеса. По това време тя държеше и рекорда за най-много продадени билети на седмица за всички времена. Този месец пиесата се завръща на Бродуей, но този път ще бъде събрана в една част вместо в традиционните две.

Крис Колумбус сподели и за най-прекрасните си спомени от снимките на първия филм за Хари Потър. Той разказва, че от Warner Brothers са наели частен самолет, който да закара екипа от Лондон до Чикаго, за да направи предварителна прожекция пред избрана група деца и родители. Тогава филмът е бил почти три часа, което е било твърде дълго за проект, насочен към деца.

„Направихме прожекцията и всички родители казаха, че е твърде дълга, но пък всички деца казаха, че е твърде къса. Постоянно ни питаха къде е някоя сцена, която я има в книгата, но я няма във филма. Знаех, че нещата ще се получат, когато виждах как децата тичат с всички сили до тоалетната и след това по най-бързия начин се връщаха в салона, за да не изпуснат нещо“, казва Колумбус пред Variety.

Засега няма информация дали Warner Brothers дори обмисля филмова адаптация на „Хари Потър и прокълнатото дете“, както и дали Даниел Радклиф, Рупърт Гринт и Ема Уотсън биха се съгласили да влязат отново в ролите на Хари, Рон и Хърмаяни.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари