IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Магическо събитие: Актьорите от „Хари Потър“ се събраха за специален повод

17 ноември 2020 14 40

Даниел Радклиф, Том Фелтън, Рупърт Гринт и други отпразнуваха 19 години от първия филм

Снимка: Getty

2020 година е времето, в което най-много ни трябват магически сили. Да махнем с пръчката веднъж и да премахнем всичко, което ни се случи през последните месеци. Щеше да е хубаво да имаме сили, които ни позволяват да летим, да се магипортираме или пък да връщаме времето назад. За съжаление, тези неща съществуват само в приказките и в света на Хари Потър.

Момчето, което оживя, се превърна в истински феномен за малки и големи, а книгите за него, написани от Дж. К. Роулинг, са преведени на повече от 20 езика. Сагата предизвика огромен интерес и бързо се сдобива със собствена филмова поредица. От общо седемте книги са направени 8 филма, които печелят боксофиса в почти всяка страна, в която са пуснати. Дж. К. Роулинг се превръща в най-успешния автор на фентъзи романи, а актьорите във филмите стават холивудски звезди.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Tom Felton (@t22felton)

Премиерата на първия филм за Хари Потър – „Хари Потър и философският камък“, е през 2001 година. Тогава светът се запознава с Даниел Радклиф (Хари Потър), Ема Уотсън (Хърмаяни Грейнджър), Рупърт Гринт (Рон Уизли) и Том Фелтън (Драко Малфлой). Всички те, заедно с още непознати дотогава актьори, се впускат в приключенията на магьосническия свят. Героите им се запознават в училището за вълшебства и магии „Хогуортс“, където Хари, Рон и Хърмаяни се опитват да спасят света, докато Драко е от лошата страна.

Феновете на поредицата постепенно се множаха, а славата на актьорите вървеше стремглаво нагоре. Сега, 19 години по-късно, част от актьорския състав отново се събира. Срещата им беше виртуална, но пък щастието на почитателите – съвсем истинско. Събитието беше организирано от Том Фелтън, а в него се включиха Даниел Радклиф, Рупърт Гринт, Евана Линч (Луна Лъвгуд), Джеймс и Оливър Фелпс (Фред и Джордж Уизли), Марк Уилямс (Артър Уизли), Джейсън Айзъкс (Луциус Малфлой), Бони Райт (Джини Уизли) и Алфред Енок (Дийн Томас).

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by ??? ? ????? (@draco.fltn)

Всички те си спомниха за забавните времена на снимачната площадка и отговаряха на въпроси от феновете. Рупърт Гринт показа снимки на новородената си дъщеря и сподели, че невинаги е бил сериозен по време на снимки. Той се е смеел дори в ситуации, когато героят му е трябвало да се държи напрегнато и да изговаря важни реплики.

„По време на погребението на Дъмбълдор, което беше тъжна сцена, аз не спирах да се смея“, казва той на приятелите си. Добавя, че му е било трудно да спре да се смее и екипът постоянно се е шегувал с него за това му качество. Гринт признава, че често му се е налагало да повтаря сцена около 20 пъти, защото постоянно се е смеел.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Tom Felton (@t22felton)

За събиране на част от актьорския състав се заговори през октомври, когато Том Фелтън сподели пред US Weekly, че планира нещо специално за 19-годишнината от пускането на първия филм. И въпреки че феновете не успяха да видят Ема Уотсън, те могат да се надяват за по-голямо събитие следващата година.

Даниел Радклиф сподели, че сегашното събиране е леко превю преди 20-тата годишнина от началото на филмовото приключение „Хари Потър“.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари