IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Защо близка приятелка на Даяна напуска „Короната“?

10 ноември 2021 12 30

Джемима Кан се разделя със сериала заради кралска драма

Снимка: Getty Images

Снимка: Getty Images

Текущата драма зад кулисите на сериала „Короната“ е достойна за свое собствено шоу, което да се бори с това на екрана.

На шести ноември The Times съобщава, че най-добрата приятелка на принцеса Даяна е напуснала хитовия проект на Netflix заради неуважителния образ на принцесата на Уелс, който се показва на екран. Джемима Кан е била наета от създателя Питър Морган, за да участва в написването на сценария към сезон пет, в който са включени романтичните връзки на Даяна с Хаснат Каан и Доди Файед, както и известното ѝ интервю пред Мартин Башир. В пети сезон също ще видим и последните две години от живота на принцесата преди смъртоносната катастрофа през 1997 година.

Даяна Гети

Джемима Кан и принцеса Даяна. Снимка: Getty Images

Според статията, Джемима се е отказала от „Короната“, защото е решила, че историята не е поднесена с такова уважение и емпатия, което тя е очаквала. През 2019 година Кан се присъединява към креативния отдел на сериала, въпреки че никога досега не е говорила публично за приятелството си с Даяна. „Беше изключително важно за мен последните години от живота на приятелката ми да бъдат показани с точност и уважение“, казва тя пред The Times. Допълва, че историята за Даяна невинаги е била разказвана по най-добрия начин в миналото и е искала това да се промени.

Развитието на петия сезон на „Короната“ обаче не е вървяло в посоката, която Джемина е искала. Личната ѝ връзка с Питър Морган също не се развила по очаквания начин. Според The Times, двамата са били в кратки романтични взаимоотношения, но сега Питър е възобновил връзката си с Джилиън Андерсън, която се появи в четвъртия сезон на „Короната“ като Маргарет Тачър. Актрисата дори печели и „Еми“ за ролята си.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Gillian Anderson (@gilliana)

Въпреки напускането на Джемима, животът на Даяна все пак ще бъде доразказан. Историята ѝ започна миналия сезон, когато я изигра Ема Корин. Сега актрисата ще бъде заменена от Елизабет Дебики, чиито първи снимки като принцеса Даяна вече обиколиха социалните мрежи и меко казано впечатлиха аудиторията.

На шести ноември Дебики беше забелязана да снима един от най-запомнящите се моменти от живота на Даяна, а именно присъствието ѝ на гала на Vanity Fair само няколко часа, след като принц Чарлз признава пред целия свят, че има връзка с Камила Паркър-Боулс и дълго време е изневерявал на съпругата си. Тогава Даяна носи черна рокля без презрамки, която получава името „Роклята на отмъщението“. Елизабет Дебики беше заснета в реплика на тоалета, а приликата с реалността е поразителна.

Сезон пет на „Короната“ ще бъде пуснат в Netflix през ноември 2022 година.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари