IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Разделението продължава: Меган и Хари няма да се върнат в Англия дори и за Даяна

13 октомври 2021 08 30

Двамата трябваше да присъстват на събитие с Елтън Джон и принц Уилям

Снимка: Getty Images

Меган и Хари ще пропуснат събитието на 19 октомври, което се прави в чест на принцеса Даяна.

Принц Уилям ще присъства на частна церемония за дарители, които са помогнали за изграждането и откриването на статуята на Даяна през юли, когато принцесата трябваше да навърши 60 години. Принц Хари и Меган, които напуснаха Англия и заминаха за Калифорния заедно с децата си миналата година, няма да се завърнат в Лондон, но Хари се е свързал с дарителите по телефона, за да им благодари лично.

По-малкият син на Даяна все пак се завърна в Англия през юли за откриването на статуята в замъка Кенсингтън. Това беше и първият път, в който Хари се среща с Уилям след погребението на принц Филип през април. Меган, която роди дъщеря Лилибет Даяна през юни, не можеше да пътува до Великобритания и за двата повода.

Меган и

Снимка: БГНЕС

Заради мерките около коронавируса, откриването на статуята на принцеса Даяна беше с ограничен брой посетители, като гостите бяха сведени само до семейството на покойната лейди Ди. Това включваше брат ѝ Чарлз Спенсър и сестрите ѝ лейди Сара и Джейн, както и скулпторът на статуята Йън Ранк-Броадли и Пип Морисън – дизайнерът на градината в двореца Кенсингтън.

„Днес, в деня, в който майка ни щеше да навърши 60 години, ние си спомняме нейната любов, сила и характер – качества, които ѝ дадоха сила да направи добро в света, да промени хиляди животи към по-добро. Всеки ден искаме тя да е с нас и се надяваме, че статуята ѝ ще бъде завинаги символ на нейния живот и нейното наследство“, казаха Уилям и Хари в официално съобщение. Двамата благодариха на целия екип, който е направил статуята, както и към всички, които поддържат паметта на Даяна жива.

Снимка

Снимка: БГНЕС

Меган и Хари пътуваха до Ню Йорк през изминалия месец за няколко публични събития и гостувания, което беляза и първото им излизане след раждането на дъщеря им. Те започнаха обиколката си с посещение на обсерваторията в World Trade Center с кмета Бил де Блазио и губернатора Кати Хочъл, след което разгледаха музея 9/11 и паметника на загиналите, както и се срещнаха с посланика на САЩ в ООН Линда Томас-Грийнфийлд.

Маркъл също така чете част от детската си книжка The Bench на група студенти преди заедно с Хари да промотира равенството при достъпа до ваксини. Двамата се появиха на сцената на концерта Global Citizen Live в Сентрал парк.

Меган Маркъл

Снимка: Getty Images

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари