IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Салма Хайек се сдоби със звезда на Алеята на славата

23 ноември 2021 10 40

Актрисата си спомни за трудностите в началото на кариерата си

Снимка: Getty Images

Снимка: Getty Images

Салма Хайек, добре дошла на Алеята на славата в Холивуд!

В петък, 19 ноември, 55-годишната актриса се превърна в 2709-ата знаменитост, която получи звезда на известната алея пред TCL Chinese Thaetre. Събитието беше съпроводено със специална церемония, на която Хайек изнесе благодарствена реч и си спомни за трудностите в началото на кариерата си. Актрисата насърчи всички останали да намерят нещо, което да обичат толкова, колкото тя обича киното.

„Ако си мислите, че не сте добри в нещо, както аз си мислех, подобрете се. Не трябва да бъде кино. Бъдете най-добри във всичко, което правите“, каза Хайек пред насъбралите се гости. Тя допълни, че всеки един от нас трябва да се опитва да подобри себе си и да намира радостта в това, което прави. „Работете здраво. Подгответе се. Не се интересувайте от думите на другите. Но най-важното, не се слушайте, когато се омаловажавате“, категорична беше Салма.

В речта си актрисата се върна назад до 90-те години, за да си спомни за началото на холивудската си кариера. Тогава тя е преживяла ужасен инцидент в Холивуд, когато едва не била намушкана с нож от непознат. Хайек разказва, че „беден човек, който беше на земята и беше в много окаяно състояние“ се опитал да я намушка, след като тя не е откликнала на подвикванията му. Тогава актрисата е била заедно с приятелка и ѝ е показвала Холивуд. За щастие, двама мъже са се притекли на помощ и са отстранили мъжа, след което са придружили двете дами до колата им.

„Всеки път, когато мисля за булевард „Холивуд“, се сещам за тази случка. Истината е, че онази вечер се прибрах у дома и се запитах какво правя тук. Казах си, че никой не ме иска и за малко да умра днес“, спомня си Хайек.

Актрисата също така зачекна темата за расизма както в общественото пространство, така и на снимачната площадка. „Защо не се върнеш към мексиканските теленовели? Никога няма да си намериш работа тук“, са казали в едно студио на Хайек. Според нея, подобни изречения са били изричани по неин адрес многократно, което я е накарало да си помисли, че наистина никой не я иска в Холивуд.

Все пак звездата решава да остане в Америка и да се бори за своето място в киното. „Ако ме питате какво ми даде куража да остана, ще кажа, че е заради вас. Защото въпреки че никой не ме знаеше, тук в Холивуд, студиата, всички латиноамериканци, които бяха в Щатите, знаеха коя съм. Разбраха, че съм дошла тук с мечти, като всички тях“, казва Хайек.

Преди да изнесе речта си, актрисата получи поздравления от кмета на Лос Анджелис, режисьорката Клои Джао, с която работи във филма „Вечните“, и актьора Адам Сандлър. Той определи колежката си като една от най-добрите актриси на нашето време. „Ти си невероятен човек. Земен човек е прекрасно определение за Салма. Тя е мила към всички... Невероятна актриса, но най-вече е мил човек“, допълни Сандлър.

Джао говори за подкрепата, която е получила от Хайек по време на снимките на „Вечните“. Тя заяви, че актрисата има невероятен талант, дълбочина на душата и милосърдие. „Тя е жена, която е достатъчно смела, за да павира собствения си път и да не позволи на никого да я поставя в рамки“, каза още Джао.

Освен във „Вечните“, Салма Хайек може да бъде видяна и в „Домът на Гучи“ от 26 ноември.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари