IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Мъжкарят в киното – Джеймс Бонд може да остане без пол

14 декември 2021 10 50

Продуцентите все още мислят какво да е бъдещето на героя

Снимка: БГНЕС

Джеймс Бонд е един от най-известните в киното, а смокингът, питието и красивите дами се превърнаха в негова запазена марка. Но този „мъжкарски“ образ явно остана в миналото.

Всеизвестна тайна е, че всеки епизод от поредицата следва глобалните тенденции и като такъв и образът му е време да се промени. Така след като в последния епизод „Смъртта може да почака“ Даниел Крейг отново облече костюма на Бонд, стана ясно, че 007 може да бъде продължен и от тъмнокожа жена.

Всъщност персонажът може да отиде и доста по-далеч и съвсем скоро той да бъде заменен от местоимението „те“. (“Them Bond“.)

Първият филм за Джеймс Бонд излиза на екраните през 1962 г. Към днешна дата са пуснати 25 части с участието на култовия шпионин. През това време образът на агент 007 претърпя много промени, тъй като създателите предпочитат да са в крак с времето.

Продуцентът на последните филми Барбара Броколи каза в подкаста „Girls On Film“, че следващите проекти могат да донесат нещо неочаквано в биографията на героя.

В скорошното интервю Барбара беше попитана дали има шанс един ден ролята на агент 007 да отиде при жена. „Не мисля, че трябва да правим филми, в които жените играят мъже“, отговори продуцентът, но по-късно добави, че Джеймс Бонд може много добре да стане небинарен човек.

В този случай героят няма да се асоциира с никакъв род (мъжки или женски) и най-вероятно ще започне да използва неутралното местоимение „те“. Едва ли това ще се случи в близко бъдеще, но такъв вариант има.

Сега, когато Даниел Крейг напусна франчайза, създателите са на кръстопът. Те могат да се отдалечат от познатия шаблон и да покажат съвсем различен Бонд – изборът е огромен. В момента има само едно изискване: „Искаме актьорът да е британец, каза г-жа Броколи. – И британците, както знаете, могат да бъдат различни.“

Списъкът засега не е толкова изненадващ, а възможните кандидати включват имената на звезди като Идрис Елба, Редже Жан Пейдж, Том Харди и Ричард Мадън.

Автор - снимка
Автор на статията:
Петя Славова

КоментариКоментари

RST ( преди 2 години )
Това ще краят на Джеймс Бонд. Безполов Джеймс Бонд, нещо като тревопасен хищник. По-добре ще е Ваксиниран Джеймс Бонд, с всичките му мутации след ваксината.
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар