IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

За първи път от три години: Наградите „Оскар“ ще имат водещ

12 януари 2022 14 40

Кой ще се нагърби с голямата отговорност?

Снимка: Getty Images

Снимка: Getty Images

След три години празнота, церемонията по раздаването на награди „Оскар“ отново ще се сдобие с водещ. Тя ще се излъчи на 27 март по телевизия ABC.

Крейг Ъруич – президент на Hulu Originals и ABC Entertainment – обяви преди ден, че „Оскарите“ наистина ще се завърнат към ерата на водещия. Засега обаче не е ясно кой точно ще бъде нагърбен с тази огромна отговорност, като Ъруич се пошегува, че това може да бъде самият той. Продуцент на церемонията за седма поредна година ще бъде Уил Пакър, а режисьорството е поверено на Гелн Уейс.

Джими Кимъл беше последният водещ на наградите „Оскар“ през 2017-а и 2018 година, получавайки позитивни отзиви. Преди това други известни личности са били избирани за същата чест, включително Крис Рок (2016), Нийл Патрик Харис (2015), Елън Дедженеръс (2014), Сет Макфарлън (2013), Били Кристал (2012) и дуото Джеймс Франко/Ан Хатауей (2011). Церемониите през 2013 и 2011 година са били насочени към по-младата публика и именно затова са с тези водещи. Критиците обаче не бяха доволни и засипаха с негативни ревюта Академията.

Оскар

Снимка: Getty Images

В миналото смятана за една от най-желаните работи в Холивуд (особено в ерата на постоянните домакини Боб Хоул и Джони Карсън), воденето на наградите „Оскар“ стана доста по-неблагодарна в ерата на социалните медии и непрекъснатите критики към когото и да било на сцената. Но истинският край на водещите на церемонията дойде през 2019 година, когато Академията за първи път обяви Кевин Харт за водещ. По-късно актьорът реши да се откаже, след като организацията го помоли да се извини за хомофобски туитове преди години. След това събитието през 2019 година остана без домакин.

Тъй като рейтингът на наградите през 2019-а се повиши спрямо предходната година, Академията и телевизия ABC решиха следващата церемония отново да бъде без водещ. Тогава обаче рейтингите се понижиха леко, но нещата се влошиха още повече през 2021 година, когато церемонията не само се забави заради коронавируса, но и получи доста по-нисък интерес от публиката.

ABC със сигурност се надяват да обърнат хода на нещата тази година, след като Оскарите паднаха до 10.4 милиона зрители през 2021 година, което е значително по-малко от 23,6 милиона, гледали през 2020 година. Телевизията ще излъчва на живо всичко случващо се в залата и ще бъде гледана в повече от 200 територии в целия свят. Мястото е Долби Тиътър в Холивуд, а датата – 27 март.

Оскар Getty

Снимка: Getty Images

Според The Hollywood Reporter, Академията се е свързала с Том Холанд, за да обсъдят възможността той да ръководи тазгодишните награди „Оскар“. Филмът му „Спайдър-мен: Няма път към дома“ направи истински фурор по целия свят, превръщайки се в първия пандемичен проект, преминал границата от 1 млрд. долара печалби. Някои критици дори прогнозират, че филмът може да се състезава за най-добър на тазгодишните Оскари.

В отговор на въпроса дали е готов да бъде водещ на наградите, Том Холанд заяви, че в момента е много зает и няма време. „Имам турне за филма си Uncharted, след което започвам снимки през март за сериала The Crowded Room, което ще изисква много от времето ми, защото това е най-трудната роля, която съм приемал“, казва актьорът пред The Hollywood Reporter.

Малко по-късно обаче той си променя отговора, казвайки, че веднага ще зареже всичко, ако някой му предложи да бъде водещ на „Оскарите“.

Том Холанд

Том Холанд. Снимка: Getty Images

Номинациите за тазгодишните награди „Оскар“ ще бъдат обявени на 8 февруари.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари