IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Принц Уилям купува картина на Рони Ууд от Rolling Stones

7 февруари 2022 10 40

Портретът е на покойния принц Филип

БГНЕС

БГНЕС

Принц Уилям е впечатлен от изкуството на Рони Ууд. Музикантът привлякъл интереса на херцога на Кеймбридж с картина, на която изобразил покойния му дядо. Портретът на принц Филип е с въглен и скоро ще бъде видян и от Елизабет Втора.

„Направих прекрасна картина на херцога на Единбург малко преди да умре, на която накланя шапката си. Принц Уилям ме помоли да му я предоставя през следващите седмици и той ще я покаже на кралицата, така че това е истинска чест за мен“, казва рок легендата, цитиран от Daily Mail.

Картината, завършена малко преди да почине съпругът на английската кралица, е с техника с кафяв пастел и въглен.

За първи път 74-годишният Ууд показа своето творение по повод новината за кончината на херцога на Единбург през април 2020 г. По-късно неговият внук я видял в социалните мрежи и пожелал да я зърне по-отблизо.

„За мен бе чест да се запозная с принца през годините и да участвам в неговите благотворителни каузи... Ще помним принц Филип с много любов“, сподели преди време певецът и изпрати своите съболезнования към Елизабет Втора.

През 2018 г. звездата от Rolling Stone подкрепи инициатива на британския кралски двор, присъствайки на откриването на артинсталацията The Tusk Rhino Trail в двореца Кенсингтън. Тогава с принц Уилям насочиха усилията си към популяризиране на проблема с намаляване популациите на носорози в цяла Африка заради набезите на бракониерите.

Рони Ууд оставя наркотиците, за да рисува и плете

Музикантът признава, че години наред вечерите му били изпълнени с наркотици и голямо количество алкохол. Днес той е загърбил тези вредни навици и ги е заменил с по-приятни занимания. Освен че рисува, той плете и на една кука, подкрепен от съпругата и двете му дъщери. Дори се шегува, че прави едни „безкрайни шалове“, но е доволен.

„Страхотно е, защото най-накрая откриха, че мога да рисувам. Никой не знаеше, че мога да рисувам, така че трябва да се уверим, че хората осъзнават, че мога“, каза той, цитиран от Miami Herald.

Миналата година музикантът разказа и за страстта си към плетивата, която идва от неговото детство. Тогава той често гледал майка му и помагал с държането на кълбото с прежда. „Тя ме научи на обикновена плетка, която владея и до днес“, обяснява той.

Един от синовете на принц Филип също споделя хобито на Ууд

Междувременно принц Чарлз – синът на принц Филип, който Ууд нарисува, също сподели, че обича да работи с четката върху платното. Той обожава пейзажите, които на стари години му се отдават повече.

„Вие ставате все по-наясно с неща, които може да са ви убегнали от вниманието по-рано – неща като качеството на светлината и сянката, на тона и текстурата, формата на сградите във връзка с пейзажа“, казва той, цитиран от списание People.

По думите на Чарлз, за него рисуването е „едно от най-релаксиращите и терапевтични упражнения“, които познава.

„Всъщност, в моя случай намирам, че това ме пренася в друго измерение, което буквално освежава части от душата, които други дейности не могат да достигнат“, признава наследникът на английската кралица, който показа голяма част от своите акварели в в The Garrison Chapel в Лондон. Те могат да бъдат видени до 14 февруари.

Автор - снимка
Автор на статията:
Ваня Гъркова

КоментариКоментари