IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

„Не смятам, че заслужавам тази чест“

16 март 2022 17 50

Доли Партън се отказа от влизане в Залата на славата на рокендрола

Снимка: БГНЕС

Снимка: БГНЕС

Доли Партън се отказва от номинацията си за влизане в Залата на славата на рокендрола.

Изпълнителката сподели официално съобщение в своите профили в социалните мрежи, където изказва своята благодарност от оказаната чест, но не смята, че я е заслужила. „Не искам гласовете да бъдат разпръснати заради мен, затова уважително се отказвам“, написа тя.

Това беше първата номинация за Партън за влизане в Залата на славата, като тя беше и единствената кънтри претендентка за тази чест. Заедно с нея бяха номинирани и изпълнители от други жанрове, включително Еминем, A Tribe Called Quest и Дион Уоруик. Изпълнителката изрази надежда организацията да разбере решението ѝ и някой ден отново да я сметне за достойна за Залата на славата.

„Това обаче ме вдъхнови да изкарам един уникален рокендрол албум след някакво време, което винаги съм искала да направя“, казва тя, добавяйки че съпругът ѝ Карл Дийн винаги я е окуражавал по този въпрос. Тя завърши бележката си, желаейки успех на всеки един от номинираните и отново благодари на Залата на славата за оказаната чест.

През последните години Залата на славата на рокендрола положи усилия да номинира и въвежда артисти, които не са традиционни рок изпълнители, но са направили значителен принос към популярната музика и са повлияли на други музиканти. Артисти, които вече са в Залата на славата на рокендрола, но не са специфично насочени към този стил музика, са Мадона, The Supremes и Джони Кеш. През 2007 година Залата въвежда първата си рап група Grandmaster Flash and the Furious Five.

По-рано тази година, когато обявяваше най-новия списък с номинирани, председателят на фондацията за рокендрол Джон Сайкс каза, че избраните артисти са имали дълбоко влияние върху звученето на младежката култура. Настоящите критерии за номинации не изискват те да имат песни в рок жанра, за да отговарят на условията. Всеки един от тях обаче трябва да е издал първия си комерсиален албум преди 25 години.

Залата на славата отказва да коментира отказа на Партън, а официално приетите артисти ще бъдат обявени през май, а церемонията по влизането им ще се проведе през есента.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари