IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

„Бях по-добра проститутка, отколкото секретарка“ – Доли Партън за кариерата си в Холивуд

1 август 2021 12 00

Актрисата признава, че е приемала само роли, които знаела, че ѝ подхождат

Снимка: Getty Images

Доли Партън не крие нищо що се отнася до кариерата ѝ в Холивуд.

75-годишната кънтри певица си спомни за ролите си по време на интервю с Тим Мкграу за шоуто му Beyonde the Influence. Партън разкри, че винаги е приемала такива персонажи, които е знаела, че ѝ отиват и е била сигурна, че ще може да ги изиграе. Допълва, че често е искала измислените ѝ героини да бъдат близки на нейния характер и да не трябва много да се променя заради работата си.

„Дори когато бях в Steel Magnolias, играх козметик. Ако не бях се занимавала с музика, със сигурност щях да бъда козметик. Затова много добре разбирах тази роля“, казва Доли. Сценарият се повтаря и през 1980 година, когато се появява филмът 9 to 5. Партън е помолена да изиграе момиче от Тексас, което много добре се доближавало до истинската ѝ същност. „Въпреки че бих била по-добра проститутка отколкото секретарка, имаше няколко неща, които се вписваха чудесно в характера ми и можех да ги използвам“.

По време на интервюто изпълнителката казва, че е решила да се занимава и с кино именно във филма 9 to 5, когато пее заедно с Джейн Фонда и Лили Томлин. „И преди бях молена да вляза в Холивуд, но не мислех, че съм готова за това. Вярвах, че ако правилният проект почука на вратата ми, ще се впусна в него, защото тогава все още градях кариера в музиката“, допълва тя.

Правилният проект все пак чука на вратата и за щастие на Партън в него участват Джейн Фонда и Лили Томлин. „Казах си, че ако има правилно време за започване на филмова кариера, това е то, защото ако филмът е голям хит, ще мога да споделя славата с двете дами. Ако пък е провал, ще ги обвиня тях като по-опитни и ще напусна Холивуд без никакви проблеми“.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Dolly Parton (@dollyparton)

През последните седмици Доли Партън често си спомня за отминалите години. За рождения ден на съпруга си Карл Томас Дийн тя се облече като зайче от Плейбой и пресъздаде фотосесията си за списанието от 1978 година.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари