IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Детските приключения на Рийз Уидърспун вдъхновиха илюстрована книга

18 март 2022 10 40

Книжката за деца Busy Betty ще бъде публикувана на 4 октомври

Снимка: Getty Images

Снимка: Getty Images

Рийз Уидърспун е една от известните личности, която постоянно насърчава четенето и често публикува в социалните мрежи с коя книга се е захванала в момента. Тя дори си има собствен литературен клуб, който всеки месец избира едно произведение за четене и след това се коментира с останалите членове. Сега актрисата се впуска в литературата още по-дейно, като ще публикува своята първа детска книжка.

В сряда, 16 март, Уидърспун обяви, че книжката ѝ с картинки Busy Betty, която е вдъхновена от собствените ѝ детски приключения, ще бъде на пазара на 4 октомври. Корицата на книгата беше показана пред феновете, като на нея се вижда малко момиченце с рижава коса и големи розови очила, придружено от своя верен приятел кучето. Илюстрациите са направени от Хинди Ян.

„Откакто родих дъщеря си, постоянно мисля за създаването на детска книжка с реалистичен млад персонаж. Когато бях дете, мозъкът ми постоянно беше зает с милион идеи и имах повече енергия от повечето възрастни. Бети реално е вдъхновена от моите приключения като дете“, казва Рийз пред списание People.

Busy Betty проследява историята на малко момиченце, което осъзнава, че трябва да изкъпе кучето си Франк преди приятелката ѝ Мейв да пристигне. Това обаче не е никак лесна задача, но пък изгражда характера на Бети. Когато вече всичко изглежда невъзможно, с помощта на Мейв, главната героиня разбира, че може да постигне всичко с постоянство, екипна работа и една чудесна идея.

„Книгата е вдъхновена от времето, в което растях. Постоянно пеех, танцувах и откривах нови неща“, казва още Уидърспун. Приключенията ѝ обаче не спират с порастването. Рийз се превръща в носителка на „Оскар“, успешна актриса и продуцент.

През 2018 година звездата пуска и първата си книга Whiskey in a Teacup: What Growing Up in the South Taught Me About Life, Love, and Baking Biscuits. Тя също така е основател на Hello Sunshine, което се занимава с почитането на истории, създадени от жени на няколко различни платформи. Чрез компанията си, която наскоро продаде на Blackstone, Рийз също така основа два литературни клуба.

В общо интервю с колежката си Скарлет Йохансон през декември миналата година, актрисата разкри кога е започнала да се занимава със собствени неща. „Бях на 34 години, когато изведнъж осъзнах, че оставям други хора да контролират живота ми и не се чувствах добре от това. Имах чувството, че трябва да взема живота си в свои ръце“, категорична е тя.

Оттогава Уидърспун е много по-уверена да поема инициативата и пламенно да разказва историите на жени от целия свят. Разкрива, че последните години, прекарани в пандемия, са ѝ променили перспективата за бъдещи цели.

„Мисля, че съм още по-признателна заради свободното време по време на изолацията, защото това ми даде време да се пренасоча към това, което искам да правя“, казва Уидърспун пред People. Допълва, че е започнала да си задава въпроси относно това, което иска да даде на света и това, което наистина иска да постигне.

Busy Betty е един от отговорите на вътрешните въпроси на Уидърспун. „Развълнувана съм да споделя тази книга със света. Надявам се, че тя ще вдъхнови децата, особено малките момичета, да бъдат креативни и да изследват своя предприемачески дух“, казва тя пред People.

Busy Betty, първата от поредицата книжки, ще се появи в книжарниците на 4 октомври.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари